Halloweenbulit tart a Da Vinci TV

Magyarországon is egyre népszerűbb ez az ünnep, ezért a tévécsatorna műsorcsokorba foglalta a legjobb tippeket, tudományt és mókát, hogy stílusos és felejthetetlen legyen az október 31-i ünneplés.

A halloween a szellemek, szörnyek és éjszakai lények ünnepe. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek, ezért az emberek különféle maskarákba öltöznek, hogy álcájukkal becsapják és összezavarják őket.

Az ünnepet az Egyesült Államokban az ír bevándorlók honosították meg, és az 1900-as évek elejétől vált igazán népszerűvé. A halloweent így elsősorban angolszász területen ünneplik, de a popkultúrának köszönhetően egyre több országban elterjedt. Magyarországon a 2000-es évek közepétől jellemző, hogy egyre többen szerveznek halloweenbulikat, készítenek töklámpást és öltöznek ijesztő jelmezekbe.


A Da Vinci TV október 31-én, szombaton délutántól estig ennek a különleges alkalomnak szenteli műsorait. Lesz tudományos tökfaragás, zombismink, művér, különleges effektek és természetesen a kihagyhatatlan rengeteg érdekes kísérlet. Pókok, Drakula gróf, történelmi boszorkányok – a Da Vinci emblematikus sorozatai (a Tudomány nagyban, a Történelem másképp vagy a Csináld magad okosságok) mind a halloweenhez kapcsolódó epizódokkal kerülnek adásba.

Aki pedig esetleg lemarad a televízió műsorairól, az a megújult Da Vinci Kids alkalmazásban minden programot, teljes epizódokat megtalál, s helytől és időtől függetlenül élvezheti a tartalmakat. A Da Vinci TV Halloween különkiadása október 31-én 16:40-től este 20 óráig tart.


(via Da Vinci TV)