Hétvégi gyerekprogram ajánló

Most hétvégén rendezik meg a Téli PagonyFesztet, lesz kreatív workshop a sarkvidékhez kapcsolódóan, koncertezik a Hahó együttes és ellátogathatunk a Maszat-hegyen túlra is.

November 26., szombat

Téli PagonyFeszt

(Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum - november 26., 10.00)
Várd az ünnepeket a Pagonnyal! A PagonyFeszt programsorozat legújabb, téli állomása ismét változatos, színes, családi programokkal vár mindenkit, melyekről nem érdemes lemaradni. Gyere el egy igazi télváró koncertre az Eszterlánc Mesezenekarral, várd Szofival a Mikulást, a Két kis dinó Krétán felolvasószínházzal mutatkozik be, mozizz a Graffalókölyökkel és Bot Benővel, vegyél részt egy kreatív akadályversenyen a Most én olvasok!-sorozattal, ismerkedj a Pagony társasjátékaival, és próbáld is ki őket!
További információk erre >>>

A sarkvidék gyerekszemmel - kreatív workshop

(Budapest, Jurányi Inkubátorház - november 26., 10.00)
Szeretsz gyurmázni? Szívesen kísérletezel a vízzel? Kíváncsi vagy, milyen az élet a sarkvidéken? A Jurányi Inkubátorházban egy játékos mini-laboratórium keretében megismerheted az Északi-sarkvidéket. Hétköznapi és egyszerű áramvezető anyagokból közösen megépítjük az északi tájat, melyet be is népesítünk, sőt egy interaktív játék keretében hangokat illesztünk hozzá, életre keltve a felépített modellt.
További információk erre >>>

November 27., vasárnap

Hahó Együttes

(Budapest, MOM Kulturális Központ - november 27., 10.30)
A Hahó Együttes dalainak témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás. A dalok játékos, interaktív formában, közvetlen hangon a legkisebbeknek is segítenek megérteni, mi is az a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, miért és kinek rossz a globális felmelegedés, mitől lesz egészséges a táplálkozás és tudatos a vásárlás, miért fontos a testi-lelki egészség és egymás elfogadása.
További információk erre >>>

Túl a Maszat-hegyen

(Budapest, Pesti Színház - november 26., 11.00)
A gonosz Paca cár tele akarja pacázni a világot, a Partvis Attila vezette barbár takarítók pedig szélsőséges tisztasággal fenyegetik a Maszat-hegyen túli népet. A harmadik á-s Muhi Andrisnak meg kell mentenie a Maszat birodalom lakóit és köztük a legmaszatosabbat, Jankát. A végső csata előtt Andrisnak hülye pofát vágva sikerül átjutnia Badarországon, ellenáll a Babaarcú Démon csábításának és beveti Lecsöppenő Kecsöp Benőt....

További információk erre >>>