Ikonikus ifjúsági filmek a Direct One-nál a vakáció alatt

A magyar gyermek- és ifjúsági filmek aranykorának kiemelkedő alkotásaival és izgalmas tematikus hétvégékkel készül júliusban előfizetői számára a Direct One – hiszen mikor máskor lenne idő sok jó tartalmat nézni, ha nem nyáron?

A tévé- és tartalomszolgáltató saját csatornáján, illetve a bárhol és bármikor elérhető Direct Now applikációban mindenki megtalálhatja a neki tetsző műsorokat a vakáció és a jól megérdemelt szabadság ideje alatt. Júliusban ráadásul négy Forma 1-es versenyhétvége, köztük a Hungaroringen megrendezésre kerülő magyar nagydíj színesíti a repertoárt. Ahogy a Direct One korábbi kutatásából kiderült: az előfizetőket a szórakoztató műsorok mellett leginkább a sportesemények szögezik a televízió képernyője elé.

Kétségtelenül a hetvenes-nyolcvanas évek jelentették a magyar gyermek- és ifjúsági filmek hőskorát. A mai szülőgeneráció örömmel mutatja meg ezeket az értékes filmeket gyerekeinek, Kököjszi és Bobojsza vagy Bagaméri időtálló kalandjait a megváltozott tévénézési szokások ellenére is örömmel követi a mai fiatal generáció.

Apró hőstettek

A Direct Now alkalmazás műsortárában elérhető, 1971-ben bemutatott Hahó, Öcsi! című filmet júliusban a Direct One csatorna is műsorára tűzi. A történet szerint a Balog család legifjabb tagját, Öcsit apró csínytevései miatt bezárják a fürdőszobába. Öcsi a fogságból képzelete segítségével szabadul ki: megjelenik előtte Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe, akikkel útnak indul, hogy megszerezze szülei számára az Időt, hogy többet foglalkozzanak vele. Generációk nőttek fel a két törpe és Öcsi kalandjain – itt az ideje, hogy a mai gyerekek is megismerkedjenek velük és akár közös programként, együtt nézzék a filmet szüleikkel.

Júliusban szintén megtekinthető a Direct One csatornán és az applikációban az Égigérő fű című, 1979-es ifjúsági film, amely a közösség erejéről, az összefogás szükségességéről mesél, mondanivalója így ma pont annyira érvényes, mint évtizedekkel ezelőtt. Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül, negyvenéves szolgálata alatt azonban annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni az életét nélkülük: ezért a környékbeliek és ismerősök meglepetésként megszervezik, hogy az udvar keramitkockái helyére gyeptéglákat telepítsenek. Remek családi szórakozás a strandon fekve vagy ebéd után a hűvös szobába húzódva!

Csukás István ikonikus alakjai teszik különlegessé az 1978-as Keménykalap és krumpliorr című alkotást, amelyben a Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Útjukat minduntalan keresztezi Bagaméri, az álruhás, elátkozott fagylaltos. Az ifjúsági történet júliusban a Direct One csatornán és a Direct Now applikációban is elérhető, ahogy Jankovics Marcell 1981-ben bemutatott animációs filmje, a pusztai népek mondáira épülő Fehérlófia szintén megtalálható a műsortárban.

További infókat erre találtok!