Játszva tanulhatsz a Müpa virtuális koncerttermében

Új, formabontó tanulási lehetőséget kínál ifjú közönségének a Müpa. A 6-12 éves korosztály tagjai 2017. december 3-ától vasárnaponként, a Cifra Palota ideje alatt, két helyszínen próbálhatják ki a Müpa önálló fejlesztésű zenei VR (virtuális valóság) játékát, ami szórakoztató módon járul hozzá a gyerekek zenei neveléséhez.

A Müpa saját, innovatív fejlesztése a gyerekek élményeken alapuló zenei oktatását célozza: 2017. december 3-ától a szélesebb közönség előtt is bemutatkozik a Müpa zenei VR játéka, amely a 6-12 éves korosztály számára kínál szórakoztató tanulási lehetőséget a Cifra Palota ideje alatt, a Müpában két helyszínen.

A virtuális valóság alapú játék során fejre erősíthető VR szemüveg és fejhallgató segítségével egy koncerttermet lehet bebarangolni, ahol Peti apród kalauzolásával különböző hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A cél, hogy felismerjék az adott hangszerek hangját, miközben a játék folyamatosan egyre nehezebbé és izgalmasabbá válik: az egymást követő szinteken egyre több hangszer közül, egyre kevesebb idő alatt kell teljesíteni a feladatot. A jó hangulatú játékban azonban csak nyertesek vannak, az összetett, ám szórakoztató feladatok ugyanis nemcsak a gyerekek zenei memóriáját fejlesztik, hanem egyfajta interakciót is kialakítanak a zene és a befogadó között, illetve hozzásegítik a gyerekeket a zene élményszerű befogadásához. A vizuális élményhez pedig az is nagyban hozzájárul, hogy a játékban 360 fokban foroghat a felhasználó, a játék pedig az ő virtuális térben való mozgásával és választásaival lép interakcióba.