Jön a 9. Országos Rajzfilmünnep

Idén november 18-a és 20-a között 9. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Rajzfilmünnep. Ahogy a fesztivál címe is jelzi, nem csak egy helyszínre koncentrálódik az esemény. Abaújkérttől Zámolyig, megyénként 5-7 helyszínen biztosítja majd a teljes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, az egész családnak.

Ki ne emlékezne a Vizipók-csodapókra vagy Frakkra, esetleg a Futrinka utca lakóira? Ezen a hétvégén Bálint Ágnes klasszikusai között is „mazsolázhatunk”. Többek között a Kecskemétfilm több legendás sorozata közül a Magyar népmesék és a Mesék Mátyás királyról epizódjai is láthatóak lesznek.

Továbbá a fesztivál tiszteleg a 65 éves Pannónia Filmstúdió, valamint Jankovics Marcell animációs filmes életműve előtt is. És külön megtiszteltetés, hogy a IX. Országos Rajzfilmünnep fővédnöke Rubovszky Éva, Jankovics Marcell özvegye lesz.

 

 

A programban igazi örökzöld rajzfilmek is bekerültek a Nemzeti Filmintézet Filmarchívumnak,
a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA), Kecskemétfilmnek és a Moholy-
Nagy Művészeti Egyetemnek köszönhetően. Továbbá csatlakoztak az eseményhez az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének és Budapesti Metropolitan Egyetem Animáció és Média Design Tanszékének alkotóműhelyei, és kiváltképp öröm, hogy évről évre egyre több magyar
animációs filmstúdió is részt vesz alkotásaival az eseményen.

A szervező KEDD Animációs Filmstúdió mellett a KGB Stúdió, a The Hoppies, a BALFilm, a Filmfabriq, a Magyar Rajzfilm Stúdió, Ionart Stúdió, CUB Animation, Luther Kiadó, Mozinet, Hyperion Interaktív Oktatásfejlesztő Kft., Picture Start stúdió, Mimicry Motions animációs stúdió, BODDAH, SALTO Film, a Borka és az Omega-Kreatív is képviseli magát alkotásaikkal. Emellett pedig a Kecskeméti Animációs Film Fesztivál, BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, az Anilogue és Cinemira Nemzetközi Gyermekfilm Fesztivál programjaiból ízelítőt is láthatunk a rajzfilmünnep alkalmával.

 

 

Természetesen az utóbbi évek nagysikerű szereplői sem hiányozhatnak a palettáról, így találkozhatunk
majd Bogyóval, a csigafiúval, Babócával, a katicalánnyal, a Kufikkal és sok más szívünknek
kedves mesehőssel.

További részletekért klikkeljetek ide!