Képregénypályázatot hirdet a Budapest Történeti Múzeum Vármúzeuma

A BTM Vármúzeuma Középpontban a középkor 5.0 – Ásótól a vitrinig című kiállításához kapcsolódva képregénypályázatot hirdet 3–8. osztályos gyermekek számára.

A Budapest Történeti Múzeum nyereményjátékra hívja a 3–8. osztályos tanulókat: vajon hogyan kerülhettek a régi tárgyak a föld alá, és aztán hogyan jutnak el a múzeumba? Most egy-két kattintással megtekinthető a múzeum Középpontban a középkor 5.0 – Ásótól a vitrinig című virtuális kiállítása, ahol a vállalkozó szellemű fiatalok kiválaszthatják kedvenc tárgyukat, majd annak főszereplésével készült képregényükkel nevezhetnek a BTM pályázatára.

A pályázat főszereplője az elmúlt ásatási év legfontosabb eredményeit bemutató rendhagyó kiállítás. A Vármúzeum ezúttal nem a megszokott módon mutatja be a régész és a vele közvetlenül együtt dolgozó szakemberek munkáját. A pályázóknak nincs más dolguk, mint kiválasztani egy kedvenc tárgyukat a virtuális kiállításból, majd kicsit szabadjára engedni a fantáziájukat.

A kép illusztráció! Forrás: Ted Streshinsky / Corbis via Getty Images

 

„Válassz egy tárgyat, és rajzold le 3–4 képkockában, vajon hogyan kerülhetett a föld alá, és végül hogyan jutott a múzeumba!

Meséld el a történetét az „ásótól a vitrinig”! A képregényt bármilyen technikával elkészítheted, maximum A/2-es papírméretben, és mellé egy rövid leírást is kérünk a történetről” – olvasható a pályázati kiírásban.

Az elkészült munkákra a szakmai zsűri mellett a BTM Vármúzeum Facebook-oldalán a közönség is szavazhat. A legtöbb szavazatot kapott alkotás közönségdíjban részesül. A legkiemelkedőbb pályaművekből külön kiállítást szerveznek a múzeumban. A pályamunkák beérkezési határideje: április 14., 16 óra. Minden további információt itt találunk.


(via Budapest Történeti Múzeum – Vármúzeum)