Kígyó, béka, Herptábor

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2022-ben is herpetológiai tábort („Herptábort”) szervez iskolások részére.

Ha érdekelnek a kígyók, békák, Magyarország természeti szépségei, kirándulnál nagyokat, kétéltűek és hüllők nyomába erednél, szereted a Börzsönyt, akkor ez a te táborod. De a hüllőkutatás mellett lesznek tudományos ismeretterjesztő előadások és proaktív, kiscsoportos foglalkozások is a táborvezetők közreműködésével. Amiről tanulhattok: kétéltűek és hüllők biológiája, megfigyelésük, meghatározásuk és fotózásuk a természetben, előfordulási adatok gyűjtése és alapvető térinformatikai ismeretek, elméleti és gyakorlati természetvédelem.

Fotó: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

 

A tábor helyszíne: Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság), Szokolya, Királyrét
Időpont: 2022. június 16–21. (csütörtök-kedd)

A Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztály nem titkolt utánpótlásnevelési céllal fogott bele a Herpetológiai táborok megszervezésébe, amivel az egyesület korai éveit jellemző hagyományt is szeretnék újjáéleszteni. Hajdanán például a rákosi vipera dabasi és peszéradacsi állományainak felmérése céljából szerveződtek ilyen táborok - életreszóló, pozitív élményekkel ellátva az azon résztvevőket.

A részletekért és a jelentkezéshez klikkeljetek ide!