Legyél te a pécsi advent fényfestője! Az Advent Pécs épületfestő gyerekrajz-pályázata

Az Advent Pécs és a Zsolnay Fényfesztivál közösen épületfestő rajzpályázatot hirdet, hogy a téli, adventi időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét.

A legszebb rajzokat advent második és harmadik hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítik ki, így azokat a nagyközönség hatalmas méretben tekintheti meg. A rajzok elkészítéséhez a szervezők biztosítanak egy mintasablont (ezt az Advent Pécs honlapjáról lehet letölteni): ennek segítségével kell megrajzolni az alkotásokat, melyekből egy előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet választanak ki.

Az előválogatás során kiemelten értékelik azokat az alkotásokat, melyek tükrözik az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét. Javasolják, hogy a rajzok kövessék a Dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés minél látványosabb lehessen.


A pályázatra három korosztályban lehet nevezni. I. korcsoport: óvodások; II. korcsoport: 6–10 éves tanulók; III. korcsoport: 11–14 éves tanulók. Minden jelentkező csak egy alkotással indulhat a pályázaton. A pályaműveket szkennelve, minimum 300 dpi felbontásban, .jpg vagy .pdf formátumban várják a gyerekrajz@zsn.hu e-mail címre. Lehetőség van személyes leadásra is (keddtől vasárnapig 9.00 és 17.00 óra között), ennek helyszíne a Zsolnay Negyedben található Zsolnay Infopont&Shop. Személyesen csak A/3 méretű pályázat leadására van lehetőség.

A szervezők minden korosztályban hat-hat művet fognak díjazni: három díjat a közönség, hármat pedig egy szakmai zsűri ítél oda. Szavazatok gyűjtésére december 9., 17.00 órától december 18., 17.00 óráig lesz lehetőség. Az eredményhirdetésre (amit online is közvetítenek) december 19-én, 17.00 órakor kerül sor a vetítés helyszínén. Minden további információt itt találunk.


(via Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)