M2 Mesemozi a téli szünetben

Az M2 Gyerekcsatorna a téli szünetben, azaz december 21. és január 3. között minden nap egy remek filmmel kedveskedik a gyerekeknek.

December 21-én az Üstökös a Mumin-völgy fölött című finn-angol animációs filmmel veszi kezdetét a Mesemozi. Ezután december 22-én és 23-án egy-egy cseh mesefilmet nézhetnek meg a gyerekek. Először a többszörösen díjazott A hósárkány című alkotás lesz látható, amelyben megismerkedhetünk Laura hercegnővel, aki édesanyja nélkül nő fel, és éppen házasodni készül. Másnap A hercegkisasszony és az írnokot nézhetik meg a kicsik.

WALL-E. Forrás: Fórum Hungary

 

Ezt követően a tengerentúlról érkeznek a filmek, így december 24-én a Cirmos karácsony című családi vígjáték szerepel az M2 Gyerekcsatorna ünnepi kínálatában, majd karácsony első napján a 101 kiskutya költözik be a nappalikba. Ugyancsak december 25-én egy bájos szlovák animációs film is látható lesz. A Mimi és Liza – A karácsonyi fény titka című film a karácsony meghittségére és a barátság, a szeretet fontosságára irányítja rá a gyerekek figyelmét. December 26-án pedig a szerethető szeméttömörítő robot, WALL-E története, az örök klasszikus, Micimackó és a Találd ki, mennyire szeretlek – A karácsonyi Hold dobogtatja meg a szíveket.

Az ünnepek után, december 27-én a Pelyhes – Kalandra fel! című izlandi-belga animációs filmben találkozhatnak kicsik és nagyok a hideg idő miatt útra kelő madarakkal és a kis Pelyhessel, aki sajnos még túl kicsi az úthoz. Vajon miként küzd meg a zord időjárással a kismadár, miközben megannyi új barátra is szert tesz? A következő két napban, december 28-án és 29-én Belle, egy szeretetre éhes, gazdája kegyetlensége miatt elszökött kutyus és Sébastien, egy magányos gyerek barátságának szívmelengető történetét ismerhetik meg a legkisebbek a Mesemozi keretében.


December 28-tól három sorozat is kezdetét veszi, méghozzá a Geronimo Stilton, a Denver, az utolsó dinoszaurusz, illetve a Dibi varázslatai. És az év utolsó napjaiban sem maradunk filmek nélkül: december 30-án A 7. törpe című német animációs film, szilveszterkor pedig a Cápi Kapitány – Kalandos vizeken című, szintén német mese lesz látható. A téli szünet Mesemozija januárban is folytatódik: amerikai alkotásokkal indul az év. 1-jén a Reszkessetek, kutyaütők!, 2-án az imádnivaló kiskutyus, Volt története lesz látható, 3-án pedig egy német animációs filmmel, a Rozsdalovag 2. – Metálos zűrzavar történetével zárul az M2 Gyerekcsatorna Mesemozija.


(via MTVA Sajtó)