Megjött A villamos!

Megjelent Kovács Tamás György és Szinvai Dániel különleges képes ismeretterjesztő könyve, mely teljes egészében mutatja be ezt az izgalmas, kötöttpályás közlekedési eszközt.

A villamos – és a kötöttpályás járművek úgy általában – mint téma kicsiktől a nyugdíjasokig minden generációban rengeteg rajongót számlál. A most megjelent A villamos – A remíztől a hurokvágányig című kötet minden villamosrajongó kedvence lesz, kortól függetlenül.

Kovács Tamás György könyve Szinvai Dániel részletgazdag illusztrációival informatív és csodaszép képeskönyv a villamosokról. Kiderül például, hogy ha a világ összes Tatra T3 villamoskocsiját egymás mögé raknánk, körbeérnék a Balatont, és hogy a budapesti 4-6-os villamosvonalon naponta több mint 200 000-en utaznak. A kötetből megtudjuk, hogy a lisszaboni villamoson a vezető egy térben van az utasokkal, és jegyet is kezel, hogy a TW 6000 villamos Hannoverben még zöld, Budapesten már sárga, épp, mint a banán.

Az érdeklődő gyerekek (és felnőttek) megismerhetik a legrégebbi és a legmodernebb villamosokat kívül-belül, benézhetnek egy remízbe, végigkövethetik a villamossínek építését, és megtudhatják, mi történik, ha a villamos balesetet szenved. A könyv izgalmas leírásai és részletes rajzai végigkalauzolják a kötött pálya friss szerelmeseit a villamosok vonalán, és lenyűgözik a régi rajongókat is.

A könyv szerzője, a villamosrajongó és -szakértő Kovács Tamás György mindent tud a fővárosról és a villamosokról, a tudását mégis egyszerűen és érthetően osztja meg a gyerekközönséggel. A fiatal illusztrátor, Szinvai Dániel grafikái szöveg nélkül is hosszú-hosszú időre le fogják kötni az olvasót, a rengeteg ismerős, vagy épp felfedezésre váró egész oldalas kép végtelen apró böngészni valót rejt. Az izgalmas kötet biztosan évekig ott lesz a kötöttpályás járművek iránt érdeklődők keze ügyében.

Kovács Tamás György: A villamos – A remíztől a hurokvágányig
Szinvai Dániel illusztrációival

5 éven felülieknek ajánlott!

További infókért klikk ide!