Menzacsata

Napközis tea, tojásleves, piskótakocka... Mindenkinek vannak emlékei az iskolai menzáról. A Menzacsata egy elképesztően vicces kártyajáték elsősorban az alsós korosztálynak, de felhőtlen, nosztalgikus szórakozást jelenthet az egész családnak, baráti társaságoknak is, hiszen a menza-élmény generációkat köt össze.

A Pagony kiadó népszerű könyves sorozatai, mint a Most én olvasok!, a Zseblámpás vagy Abszolút Könyvek mellett elinduló játéksorozatok célja a vásárlók segítése, hogy megtalálják a leginkább nekik szóló játékokat. A Lyukasóra Sulis kártyák néven induló játéksorozatba könnyen megérthető, iskolás tematikájú, szórakoztató, vicces játékok tartoznak. Kompakt csomagolásuknak köszönhetően akár egy lyukasórán is elő lehet őket kapni, de ugyanolyan szórakozást nyújt családi körben is. A sorozat állandó illusztrátora Mayer Tamás, akinek vicces, rajzfilmes kreativitását az alsós gyerekek már több kötetben is megismerhették.

Menzacsata kártyajáték
Játéktervező: Batki Zsolt
Illusztrátor: Mayer Tamás
7 éven felülieknek, 2-7 játékos részére
Játékidő kb.15 perc

Ki ne szeretné a menzán az olyan finomságokat, mint a paradicsomleves betűtésztával, piskótakocka
csokiöntettel? De persze ott a spenót tükörtojással is. Ebben a játékban egyre csak gyűlnek előttünk a menzakaják, ezektől kell ügyeskedve megszabadulnunk. A praktikus, bárhol könnyen elővehető, gyors, pörgős játékban a szabályok nagyon egyszerűek, akár csak a jól ismert és népszerű UNO-ban színre színt, vagy azonos ételre azonos ételt tehetünk. A 60 darab vicces és emlékezetes ételkártya mellett 18 ötletes akciókártyát is ki lehet játszani, így a konyhásnénik mellett színre lép többek között Rizotto bácsi, aki mindenkinek szed még egy kicsit, vagy a Menzatündér, a Repeta kártyával pedig másoknak is kioszthatunk jó néhány adag menzakaját. A játék végén bizony mindent meg kell enni, ami előttünk maradt, így minden játékos célja, hogy a lehető legkisebb kajakupaccal fejezze be a játékot.

A Menzacsata pörgős, vicces játék, így tökéletes választás iskolai szünetekre, baráti összejövetelekre és unalmas percekre. Az alapjátékon kívül még kétféle verzióban játszható.

Batki Zsolt író, előadó, médiaszakember, és nemzetközileg ismert játéktervező. Korábbi játékait többek között az USA-ban, Németországban, Ausztráliában és Angliában publikálták. Három gyermek apjaként főleg humoros családi- és gyerekjátékokat fejleszt. A szórakoztatás fontos része az életének és karrierjének, amit gyerekszínészként kezdett 14 évesen. Később dolgozott DJ-ként, egyetemi oktatóként, rádiós műsorvezetőként az egykori Danubius Rádióban, és a Comedy Central TV csatorna munkatársaként is. Az utóbbi években több európai országban élt családjával, hogy minél több nyelvet és kultúrát ismerjenek meg testközelből. Jelenleg is külföldön dolgozik új játékok fejlesztésén, miközben egy online marketing-ügynökséget vezet. A játék tervezőjével itt olvashatsz egy interjút is!

További infókért és újdonságokért keressétek fel a Pagony oldalát!