Merre jár a Mikulás?

Joulupukki, a finn Mikulás idén is ellátogat Budapestre, de nem csak a Vörösmarty téren találkozhattok vele! Összegyűjtöttük, hogy merre jár a Télapó december első napjaiban.

Joulupukki, a finn Mikulás Budapesten

Vörösmarty tér - december 6., 16.00 - 17.00

A misztikus és varázslatos Lappföld a Mikulás hazája. Itt éldegél a műhelyfalvában, valamint titkos lakóhelyén, a Korvatunturi-hegyen. Ahogy minden évben, most is ellátogat hozzánk. Ha szeretnétek találkozni az igazi finn Mikulással, akkor a Vörösmarty téren keressétek!
Érdemes a korábban érkezni a helyszínre, mert a finn Mikulás limitált itt tartózkodása miatt, nem tudják biztosítani mindenkinek a fotózás lehetőségét.

Mikulásvonat a gyermekvasúton

Hűvösvölgyi végállomás - december 1-2., 8.20, 9.20, 10.20, 11.20, 12.20, 13.20, 14.20, 15.20, 16.20, 17.20

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-én, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket. A vonatok hagyományosan a Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahova az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal, közös tánccal, játékokkal és finomságokkal várják.

Mikulás a Pagonyban

Bartók Pagony - december 2., 10.00 - 17.00
Zuglói Pagony - december 4., 17.00
Óbudai Pagony - december 5., 17.00

A budapesti Pagony könyvesboltokban is találkozhattok a Mikulással, december 2-án a Bartók Pagonyban, december 4-én a Zuglói Pagonyban, míg december 5-én az Óbudai Pagonyban vár benneteket. Az ajándékok átadása mellett énekes-hangszeres foglalkozás is lesz, lehet közösen énekelni, mondókázni, játszani. A rövid műsor után a Pagony Mikulás egyenként adja át az ajándékokat a gyerekeknek, beszélget velük, és külön szülői kívánságra meg is dicséri őket.

Mikulás ünnepség a Csokoládé Múzeumban

Csokoládé Múzeum - december 3., 17.00; december 4., 17.00; december 5., 14.30 és 17.30; december 6, 14.30 és 17.30

A Mikulás amint meghallja a gyerekek énekét, kinyitja szemét és bekopog az ünnepi díszbe öltöztetett Lovagterembe. Ajándékosztás után örömmel hallgatja a gyerekek verseit, további énekét, és a fülébe súgott karácsonyi kívánságokat. Amíg a saját készítésű csokoládé megszilárdul, a Csokoládé Múzeum mintaboltjában válogathattok kedvetekre a legfinomabb, legkülönlegesebb csokoládékból. Szeretettel várják a kicsiket és nagyokat a Csokoládé Múzeum Mikulás programjára!

Gozsdu Mikulás és rénszarvassimogató

Gozsdu Udvar - december 6., 17.00 - 19.00

December 6-án ismét karácsonyi meglepetésekkel teli délután vár benneteket a Gozsdu Udvarban. A Mikulás idén is elhozza kedvenc rénszarvasát, Rudolfot, aki kellően bátor, akár meg is simogathatja.
Az Ünnepi Élményudvar keretében idén sem maradhat el a hagyományos Karácsonyi Vásár, amely november 30-tól egészen december 23-ig várja a látogatókat.

Mézes-Bábos Mesefesztivál

Buda Entertainment & Gastro - december 6-9., 9.00 - 20.00

2018. december 6-9. között kerül megrendezésre Óbudán a Mézes-Bábos Családi Mesefesztivál és Jótékonysági Mézeskalács meseváros építés és kézműves vásár. A fesztiválnak a Buda Gastro szórakoztató központ, a Csodák Palotája előtti sétatér és a Tündérkert Galéria ad otthont. A Mikulás több alkalommal is látogatást tesz, a gyerekek Gryllus Vilmos Nótás Mikulás koncertjének végén, Endrődi Ági Muzsikáló matinéjának végén és a Klárisok zenekar Mikulásváró mesekoncertjének a végén találkozhatnak vele.

M2 Mikulás Expressz

Magyar Vasúttörténeti Park - december 7-9.

Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be az M2 Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. Idén, december elején ismét megrendezésre kerül a már tradíciónak számító mikulás rendezvény Budapesten, a Tatai utca végén.
A rendezvény csupa izgalmakat tartogat a legkisebbeknek és legnagyobbaknak egyaránt: karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal utazhatnak, manócskák kísérik őket a mesés mikulás és adventi ceremónia helyszínére, a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokába, majd kezdetét veszi az ünnepség, ahol a főszerep nem másé, mint a Mikulásé! Ráadásul idén segíteni is kell a Mikulásnak, hiszen manócskái elcsentek néhány dolgot, amelyek nélkül nem lehet teljes a karácsony!
Az Orient Csarnok színpadán Kovácsovics Fruzsina és zenekara várja a gyerekeket és persze a Nagyszakállút. A Mikulás csodás vasparipával érkezik a csarnokba, hogy minden gyermeknek egy-egy kedves szóval és egy minden jóval megtelt mikuláscsomaggal kedveskedjen. A csomagok kiosztása után lehetőség van közös fotózásra vele és főmanójával.
A gyerekek mindemellett találkozhatnak Süsü a sárkánnyal, a Tévé Macival is, sőt bekukkanthatnak a Maci Pecóba, valamint rajzolhatnak az óriás színező táblára és kipróbálhatják, milyen a Hetedhét kaland híradósának lenni!

Mikulás a Hatszínben

Hatszín Teátrum - december 8., 10.00

Egy különleges Mikulás váró eseményre várnak minden kicsit és nagyot december 8-án a Hatszín Teátrumba. A Manócska Társulat Mikulásváró bábelőadása után a gyermekek elkészíthetik a mesében látott krampuszkák egyik kistestvérét, amit természetesen haza is vihetnek ajándékba. A puha párnabábot a legkisebbek is el tudják készíteni, ugyanis az előre megvarrt bábot a gyerekeknek csak kitömni kell, és életre kelteni.
"Gyertek el, várjuk együtt a Mikulást!"