Mesélő hangjegyek

Az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar megalakulása óta fontos feladatának tartja a fiatal generáció megismertetését a klasszikus zenével, így a nagy népszerűségnek örvendő Mesélő hangjegyek rajzpályázatát idén is meghirdeti.

A gyerekeket idén is arra kérik a szervezők, hogy a megadott 3 darab közül válasszanak ki egyet, és rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott zenemű. Pályázni bármilyen rajzzal (pl. konkrét történet, emlék lerajzolva vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotás) lehet.

Forrás: Liszt Ferenc Kamarazenekar

 

Az idei év újdonsága, hogy már az óvodások is beküldhetik rajzaikat.

Kiknek szól a pályázat?
1. korcsoport: óvodások
2. korcsoport: 1-4. osztályos tanulók
3. korcsoport: 5-8. osztályos tanulók
A pályázaton minden oktatási intézmény (általános iskola, 6 és 8 osztályos gimnázium, zeneiskola, stb.) tanulói pályázhatnak.

A zeneművek, amelyek közül választani lehet a rajz elkészítéséhez
Prokofjev: 1., D-dúr „Klasszikus” szimfónia, 1. tétel
Grieg: Holberg-szvit – Sarabande
Bartók: Román népi táncok (óvodások számára ezt a művet javasolják)
A zeneművek IDE kattintva hallgathatók meg.

Mindhárom korcsoport legjobb 3 alkotását beküldő pályázó és a három korcsoport egy-egy közönségnyertese nyereményben részesül. Ezen felül egy különdíj is kiosztásra kerül.

A beérkezett műveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar munkatársai értékelik az alábbi szempontok szerint: eredetiség, ötletesség, kivitelezés

A pályázatok beküldési határideje:  június 4. 24.00 óra

Eredményhirdetés: 2023. június 12. Mindhárom korcsoportban a legjobb három alkotást díjazzák. A nyertesek nevét pedig a zenekar Facebook-oldalán tesszik közzé, illetve a nyerteseket a jelentkezéskor megadott e-mail címen keresztül értesítik majd.

További részletekért klikkeljetek ide!