Milyen könyvet hozzon a nyuszi?

Nem csak csokit és hímes tojást, hanem könyvet is hozhat a nyuszi. Összegyűjtöttünk néhány friss megjelenést, hogy könnyebb legyen választani.

Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)

Kicsibácsi és Kicsinéni egy dióban élnek. Egy kicsi dióban. Csak egy szem zabpehely, egy szem paradicsom, egy szem krumpli fér be a konyhájukba. Mert konyhájuk azért van! Meg egy kalitkájuk, amiben Imikém lakik, a bádognyúl. Ő a madaruk. Ha elfárad, vagy rossz napja van, egész nap hintázni van csak kedve. Olyankor Kicsibácsi és Kicsinéni löki. Aztán felteszi Kicsibácsi a semmitlátó szemüvegét, és ha kipihente magát, megiszik Kicsinénivel egy pohárkával a későnyári napsütésben. Nemcsak gyerekeknek, hanem néniknek és bácsiknak is!

F. Mikonya Hajnalka - Horváthné Csapucha Klára: Böngésszünk együtt! - Játékos feladatgyűjtemény az évszakos Böngésző könyvcsaládhoz

Elkészült a régóta ígért játékos feladatgyűjtemény az évszakos Böngésző-sorozathoz! A könyv játékötletei, szórakoztató feladatsorai segítik a gyermeket az őt körülvevő tárgyi világ megismerésében, és saját önkifejezésének alakulásában. A szerzők – akik a gyakorlatokat gyerekcsoportokban dolgozták ki, és naponta használják őket kiváló eredménnyel – ajánlják könyvüket szülőknek, gondozónőknek, óvónőknek, fejlesztő- és gyógypedagógusoknak, kisiskolás tanítóknak.

Emer Stamp: Malac (elhihetetlenül) nagyon titkos naplója

Szia. Én vagyok a Malac. Ez az Én Naplóm. Ez az Én Naplóm nagyon szupertitkos, de a Kacsa azt mondta, hogy muszáj elolvasnod, hátha tudsz nekünk segíteni. Mert egy kicsit bajban vagyunk. Igaziból nem is, mert egy ÓRIÁSI bajban. Remélem, hogy elhiszed majd, amit olvasol, mert a Kacsa szerint Teljesen Elhihetetlen. Pedig nem. Ez az Én Életem.

Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

Látogasd meg Andyt és Terryt nemrég felújított lombtoronyházukban, ahol még 13 vadiúj emeletet alakítottak ki. Így most már van dodzsempályájuk, gördeszkaugratójuk, iszapbirkózó-arénájuk, antigravitációs kamrájuk, egy fagylaltszalon 78-féle fagylalttal, és persze itt van még a Végzet Útvesztője is, ami annyira bonyolult, hogy aki belépett, sosem tért vissza! Egészen mostanáig... Mire vársz még? Nyomás felfelé!

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája 7. Hová lett Mr. M?

A sorozat 7. kötetében minden másképp alakul, mint ahogyan eddig megszoktuk. A mágikus állatkereskedés tulajdonosa ugyanis egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnik! Sőt, utána Miss Cornfieldnak is nyoma vész! De hát hogyan lehetséges ez? És ki fog mágikus állatokat hozni a gyerekeknek?

Kertész Erzsi: Fény Sebestyén

Fény Sebestyén egy kíváncsi és kedves Idegen, aki repülő csészealjával gyakran ellátogat a Föld bolygóra. Nagyon szeretne lekváros palacsintát enni, mert azt hallotta, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni. Jártában-keltében útba ejt még egy vidámparkot, megtáncoltat egy grizzly medvét, megtanul könyvet kölcsönözni, segít egy másik Idegennek, aki csészealj helyett rénszarvasos szánon repked - és majdnem megkóstolja egy ürge. Közben pedig nem győz csodálkozni, milyen különös hely a Föld. Különös, de neki azért tetszik.

Katie Daynes: Kukkants bele! - Kérdések és válaszok az állatokról

Hová repülnek télen a madarak? Hány szeme van a póknak? Hol laknak nyáron a jegesmedvék? Ilyen és sok más izgalmas kérdésre is választ kaphatnak a gyerekek az állatokról - csak be kell kukkantaniuk a fülek alá!

Nico Fauser: Ujjnyomdázás

Az ujjnyomdázást azt jelenti, hogy remek ötleteket valósíthatunk meg a papíron az ujjaink és festék segítségével. A gyerekek nagyon egyszerűen kelthetik életre az ujjlenyomataikat. A ceruzával vagy filctollal húzott kis vonalak és más kiegészítések nyomán tarka virágok, kíváncsi állatok, fantasztikus tájak, veszélyes sárkányok vagy színes járművek születnek. Egyszerű, lépésről lépésre haladó útmutatók segítenek a kis művészeknek. Azokra az oldalakra, ahol díszes képkeretek és elkezdett tájrajzok vannak, a gyerekek közvetlenül elkészíthetik a képeiket, megvalósíthatják saját, egyéni ötleteiket. A könyv rajzos mókát kínál már az egészen kicsi ujjművészeknek is.