Novemberben kétszáz mesehős lepi el a nappalitokat

Idén november 13. és 15. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, rendhagyó módon online, így a programban szereplő kétszáz filmet az otthon biztonságában tudjátok élvezni.

Az Országos Rajzfilmünnep online formában is az ország több pontján zajlik egyszerre. A KEDD Animációs Stúdió országszerte közel száz helyszínnel karöltve szervezi meg az idei nagy rajzfilmfelfordulást, amit erre a linkre kattintva követhetünk majd.

Idén negyvenéves Magyarország első Oscar-díjas animációs filmje, A légy, ezért a VIII. Országos Rajzfilmünnep a film rendezője, Rófusz Ferenc életműve előtt tiszteleg. A háromnapos rendezvényen a nagy sikerű rövidfilm mellett bemutatják Egy év Hoppifalván, Ticket és Az utolsó vacsora című műveit is.


A gazdag filmkínálatot idén 31 különféle blokkba gyűjtötték a szervezők. Nosztalgiázhatunk például az MTVA klasszikusaival (Vízipók-csodapók, Frakk, a macskák réme, Kukori és Kotkoda), a Kecskemtfilm három legendás sorozatával (Magyar népmesék, Mesék Mátyás királyról, Cigánymesék), de itt lesz Bogyó és Babóca is.

Egy másik blokkban a filmfesztiválok – a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál – best of válogatásai várják a gyerekeket, így a klasszikusok mellé felsorakoznak a fiatal, kortárs magyar alkotók és alkotóműhelyek is, friss animációkkal. Az animációs filmek mellett pedig Magyarország kultúráját is ünnepelhetjük, hiszen a rendezvényhez csatlakozó települések is bemutatják kulturális intézményeiket, a fontosabb helyi eseményeket.


(via Press Kedd)