Ősszel ismét Tanuló Fesztivált rendez Pécs

2017-ben Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy legyen Tanuló Fesztivál, melyben a tanulás a felfedezés, az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése. A IV. Pécsi Tanuló Fesztiválra 2020. szeptember 24–26-án kerül sor.

2017-ben Pécsett számos szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy legyen Tanuló Fesztivál, melyben a tanulás a felfedezés, az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját, amelyhez kapcsolódóan a város vezetése vállalta, hogy minden évben tanuló fesztivált szervez.

A kezdeményezést támogatja a Pécsi Tudományegyetem, továbbá a tanulás, valamint az egyéni és közösségi képesség fejlesztése mellett elkötelezett oktatási, tudományos, kulturális, művészeti, gazdasági, sport- és természetvédő szervezetek, intézmények.

Forrás: Nevelők Háza Egyesület

 

A IV. Pécsi Tanuló Fesztiválra 2020. szeptember 24–26-án kerül sor, s a következő témakörök köré épül:

  • Tanuló város/Okos város: technológia és digitalizáció – kényszer vagy lehetőség?
  • Város és környezet: cselekvő közösségek a környezetért a COVID-19 pandémia korában
  • Család és tanulás: a közös tanulási élmények szerepe
  • Intergenerációs és interkulturális tanulással az aktív állampolgárságért
  • Velünk élő történelem: értékek és hagyományok
  • Tehetséggondozás és inklúzió: senkit se hagyjunk magára!


A fesztivál fő helyszíne a különleges helyzetre tekintettel a Civil Közösségek Háza és annak udvara, valamint a fesztiváli résztvevők saját helyszínei. Az érdeklődők összesen 44 civil szervezet/intézmény/cég ötven programján vehetnek részt. Néhány a programok sorából: Retro Olvasóliget és könyvvásár; Imádságos séta a Máriagyűdi Kegyhelyen; „Okosan” a telefonnal – élmény az állatkertben – virtuális utazás; A tanulás változó útjai és környezete; Játék az elemekkel; Közösség, érték, értelem; Múzeumpedagógiai évnyitó; Kisház Akusztik koncertek – The Tablespoon, valamint Péter és a falka. Érdemes figyelni ezenkívül az online programokat is! Részletes program itt.


(via Nevelők Háza Egyesület)