Prevenció és értékes nyeremények a Nagy Diák KRESZ-teszten

Háromfordulós KRESZ-versenyt indított a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A játék egy ingyenes online teszttel startolt, amit bárki kitölthet, a következő két fordulóban viszont már csak a legügyesebb 14 és 24 év közöttiek vehetnek részt. A szervezők két nyertest hirdetnek, egyikük térítésmentesen szerezhet jogosítványt, a másikuk egy robogót kap. A játék prevenciós célt is szolgál.

A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulójában a kérdéssort – melyben a hivatalos KRESZ vizsgához hasonlóan idén már mozgóképes feladványok is szerepelnek - bárki kitöltheti április 30-ig a www.nagydiakkreszteszt.hu oldalon. A játékhoz a szakmai hátteret az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakértői adták.

A második fordulóba és a döntőbe csak a 14-24 évesek juthatnak tovább. Mindkettő május 30-án lesz Budapesten. A szervezők a második fordulóba – ahol szintét KRESZ-tesztet kell kitölteni – a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékost hívják meg. Közülük kerül ki a legjobb 12, akik interaktív versenyen mutatják meg tudásukat. A DUE két fődíjat oszt ki, egy robogót, illetve lehetőséget egy jogosítvány ingyenes megszerzésére.

A népszerű KRESZ-versenyt idén harmadik alkalommal szervezte meg a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A tavalyin 14 ezren töltötték ki az online tesztet.

A program célja, hogy a fiatalok minél nagyobb jártasságot szerezzenek a közlekedési szabályokban, és nagyobb figyelmet szenteljenek a biztonságos közlekedésnek. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság legfrissebb statisztikája szerint a személysérüléses, ezen belül is a halálos közúti balesetek okozásában egyre több a fiatal, a kevés vezetési gyakorlattal rendelkező személyek aránya. Magyarországon a közúti balesetben meghalt, illetve megsérült személygépkocsi vezetők mintegy 15-17 százaléka még nem töltötte be a 24. életévét. A rendőrség szerint az érintett fiataloknak meg kell tanulniuk a közúti közlekedés szabályait, és a vezetői engedély megszerzése után minél előbb meg kell szerezni azt a rutint, mely a biztonságos önálló közlekedéshez elengedhetetlen.

További részleteket ITT találtok.