Szeptember 12-én indul a Puskin Kuckó őszi-téli szezonja

Ahogy az eddigi években már hagyománnyá vált, az iskola- és óvodakezdéssel egy időben elindul a Budapest Film családi programsorozata a fővárosi Puskin moziban, minden szombat és vasárnap, filmvetítésekkel, bábelőadásokkal és koncertekkel.

A szervezők a Legkisebbek mozija című sorozattal a filmszínházzal ismerkedő gyerekeknek szeretnének a kedvében járni: a 2020/21-es szezonban is olyan alkotásokat vetítenek nekik, amelyek az ovisokat és a kisiskolásokat célozzák meg.

Látható lesz többek közt az új Bogyó és Babóca mozifilm, a Masha és a Medve széria nagyjátékfilm hosszúságú különkiadása, de olyan különleges összeállításokkal is készülnek, amelyek a magyar animáció klasszikusaival ismertetik meg a gyerekeket, hisz Macskássy Gyula és Dargay Attila bűbájos rövidfilmjeiből is láthatnak majd összeállítást. A különlegességek között mindenképpen érdemes megemlíteni a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál válogatását is.

A bábszínházasok is visszatérnek a Puskin Kuckóba: a Nefelejcs társulata öt, Fabuláék négy előadással szórakoztatják a Metropolis terem közönségét. Természetesen a rendkívül népszerű családi koncertek sem maradhatnak el: érkezik a Puskinba Gryllus Vilmos egy őszi, majd egy téli műsorral, a Kolompos nagy sikerű Egyszer egy királyfi című előadását hozza el, a Kaláka együttes egyfajta „best of” koncertet tart, Ruttkai Bori pedig karácsonykor zenél, természetesen ünnepi hangulatban.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a szervezők arra kérik a kuckósokat, hogy vegyék figyelembe a következőket: a mozi területén maszk viselése ajánlott; a pénztárnál, a büfében és a mosdóknál be kell tartani a távolságtartási szabályokat; mindenki használja a kihelyezett fertőtlenítő folyadékokat; aki lázasnak, betegnek érzi magát, maradjon otthon!


(via Puskin Kuckó)