Szeptemberi könyvajánló

Izgalmas könyvújdonságokkal indul az ősz. Ha szerettek olvasni, akkor ezeket a könyveket keressétek a boltban!

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról - Hogyan születnek a csillagok?

Ez a könyv Rókapapa meséje a világ keletkezéséről. Alkotója, a grafikusként is elismert Farkas Róbert először angol nyelven, közösségi finanszírozással valósította meg, most pedig a világmindenséget fürkésző magyar gyerekek is választ kaphatnak kérdéseikre. Ez a könyv az Eszes Róka-sorozat első darabja, amelyet Raffai Péter, az ELTE Atomfizikai Tanszékének asztrofizikusa a jövő felfedezőinek ajánl. Ez a könyv az első könyved az univerzumról.

Will Bishop-Stephens: Készíts animációs filmet 10 lépésben!

Érdekel az animációs filmek világa? Te is szívesen alkotnál valami vicceset vagy tanulságosat, amit bátran közzé is tehetsz? Itt az alkalom! Nem kell hozzá hollywoodi stúdió, sem vastag pénztárca. Papírra, ollóra, gyurmára, kartondobozra és hasonlókra lesz szükséged, valamint egy okostelefonra vagy táblagépre. A feladatok világosak és szórakoztatók: hamarosan megtanulod, hogyan készíts pörgetőkönyvet, gyurmafilmet, stop motion és sok másféle animációt.

Dániel András: Egy Kupac Kufli - Foglalkoztató Füzet

Se nem kifli, se nem kukac, simán kufli, ezt mondogasd, vagy színezd! Játékos foglalkoztató füzet 3 éves kortól, kicsit másképp. Ebben a füzetben anya rúzsfoltja mellett a leszakadt gombjaid is megférnek. Színezők, labirintusok, két oldalnyi matrica, s megannyi önfeledt perc vár rád.

Chihiro Maruyama: Pierre, a labirintusnyomozó - A Labirintustorony rejtélye

Mr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van! Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et. Segíts nekik, mielőtt lejár az idő!
Haladj végig a bonyolult útvesztőkön, keresd meg az elrejtett tárgyakat, és oldd meg a különleges rejtélyes feladványokat ebben a csodálatosan illusztrált labirintuskönyvben!

Anne Civardi - Joyce Dunbar - Kate Petty - Louisa Somerville: A csodalámpa - Megnyugtató, önbizalom-erősítő és kreativitásra ösztönző történetek gyerekeknek

A gyermek lehunyja a szemét, felkapja a csodalámpáját és elindul az elvarázsolt ösvényen, ami nem más, mint az álmok birodalma. Egy különös lámpás világítja meg az útját. A történetek megnyugtatják, ellazítják a gyerekeket elalvás előtt. Minden mese egyfajta meditáció, ugyanakkor élénkíti a gyermekek fantáziáját azzal, hogy aktív szereplőként belevonja őket az izgalmas cselekménybe. A történetek erősítik az önbizalmat, a szeretet, bátorság és türelem érzését, az önzetlenséget. Nyitottságra ösztönöznek. Segítenek az ellazulásban a könyvben található nyújtó és lazító, légző és vizualizációs gyakorlatok.

Star Wars - A napló visszavág

A nagy sikerű Star Wars: Jedi Akadémia-sorozat naplója! Ideje, hogy te magad is részt vegyél egy nagy kalandban a Jedi Akadémián, padavan. Tölts még több időt Roannal, Yodával, az ewok pilótával és a többi kedvenc szereplőddel a Jedi Akadémiáról ebben a messzi-messzi galaxisbéli, interaktív naplóban, amelyet máris használatba vehetsz! Találj ki történeteket idegen lényekről, tervezd meg a saját droidodat és űrhajódat, vagy tanulj néhány új űrviccet - csak rajtad áll, mivel töltöd meg a naplódat. Döntsd el, hogy jedi szeretnél lenni vagy inkább sith, miközben kialakítod saját történetedet és képregényedet, amihez némi segítséget is kapsz a szerzőtől és illusztrátortól, Jeffrey Browntól. Ne maradj le a nagy űrkalandról!

Polgár Judit: Kalandozás a sakktáblán - 4 éves kortól

A sakkozás nemcsak játék, hanem gondolkodásmód is, amely már kisgyerekkorban elsajátítható, majd az élet számos területén sikerrel hasznosítható. Univerzális agytréning, amely logikus gondolkodásra tanít, fejleszti a problémamegoldó képességet, és szárnyakat ad a kreativitásnak. Polgár Judit könyvei mindezt mesével, rímekkel, játékos feladatokkal teszik, miközben a sakk szabályait is bemutatják.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Sakkpalota. Abban lakott a király és a királynő... Így kezdődik a mese, amelynek szereplőire megannyi kaland és megoldásra váró rejtély vár. A Kalandozás a sakktáblán című kötetben megismerjük a sakkbábukat és furcsa szokásaikat, megtanulunk a sakktáblán közlekedni, és rajzolunk, színezünk, verselünk.

Carol Vorderman: Programozás gyerekeknek - Scratch játékok lépésről lépésre

Szereted a számítógépes játékokat? Akkor miért ne készítenél sajátot? Ez a könyv minden segítséget megad, hogy izgalmas versenyzős, bolondos platform- és varázslatos ügyességi játékokat hozz létre. Fejleszd a kódolási készségeidet, tanuld meg remixelni és testre szabni a saját játékaidat! Oszd meg az interneten a játékaidat, hívd ki a barátaidat, családtagjaidat egy versenyre, és próbáljátok megdönteni egymás rekordjait!

Steve Martin: Legyél te is állatorvos!

Szereted az állatokat, és minden vágyad, hogy gondoskodj róluk? Ha igen, iratkozz be az Állatorvos Akadémiára! Itt megtanulhatod, hogyan értsd meg a kutyák és macskák beszédét, elsajátíthatod a teknősgondozás fortélyait, és az is kiderül, mitől érzik jól magukat az állatkerti állatok. Az Akadémia elvégzése során fejlesztheted azokat a képességeidet is, amelyekre egy állatorvosnak szüksége van, úgymint a kedvesség, a türelem és a kitartás, de azt is gyakorolhatod, hogy mi a teendő vészhelyzet esetén. Ragadj hát sztetoszkópot meg fehér köpenyt, és készülj egy állati izgalmas kalandra!

Emily Bone - Alice James: Irány a természet! - Kreatív ötletek ifjú felfedezőknek

Kint, a szabadban mindig akad felfedeznivaló - mindegy, hogy az erdő mélyén, a vízparton, egy parkban vagy csak a saját kertetekben jársz. Ebből a könyvből mindent megtudhatsz a sátorverésről, a csillagászatról, a nyomolvasásról vagy épp a különböző állatok hangjának felismeréséről. A tippek és tanácsok abban is segítenek, hogy biztonságban érezhesd magad a legizgalmasabb túrákon is. Nincs más hátra, irány a természet!

Bartos Erika: Te is voltál kicsi, dédpapa?
Bartos Erika: Te is voltál kicsi, dédmama?

Hogyan lesz a kisbabából óvodás, majd iskolás gyerek, kamasz, felnőtt, szülő, nagyszülő és dédszülő? Hogyan követi a gyerekkort a felnőttkor, majd az időskor? Hogyan érlelik lelkünket a jó és rossz emlékek? Bartos Erika, a Pro Familiis - díjjal kitüntetett meseíró két új könyve az életszakaszok sorrendjébe vezeti be a legkisebbeket, a tőle megszokott egyedi grafikával, a gyereklélekhez szóló végtelen szeretettel.