Szilveszter Karácsonya

A Budakeszi Vadaspark idén is megrendezi népszerű karácsonyi rajzpályázatát, ahol a főszerep ezúttal a vadaspark sármos vadmacskájának jutott.

Kreatív rajzpályázattal zárul a 2021-es Vadmacska Éve a Budakeszi Vadasparkban. A nagyközönség online élő közvetítések és a többrészes Facebook-videósorozat segítségével, továbbá a Vadaspark rendezvényein személyesen közelebbről ismerhette meg a vadaspark vadmacskájának titkos életét. Az érdeklődők ezúttal kreatív módon, egy rajzlap és szabadon választott eszközök segítségével mutathatják meg, hogyan képzelik Szilveszter, a kandúr karácsonyát. Vajon feldíszíti kedvenc fenyőfáját? Eszik karácsonyi vacsorát? Hogyan tölti a Szentestét?

Az alkotások készítésénél a fantáziára is szükség lesz, ugyanis a hazánkban őshonos, fokozottan védett kisragadozó rendkívül rejtőzködő életmódot folytat. A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával közösen 2021-ben indította el a Vadmacska Fajmegőrzési Programot, melynek célja többek között a fajtiszta vadmacskák szokásainak mélyebb megismerése.

Kicsik és nagyok is pályázhatnak
A rajzpályázatra összesen négy korcsoportban, pályázónként egy darab alkotással van lehetőség nevezni. A pályaművek e-mailben, szkennelve és kizárólag JPG formátumban küldhetők be. A pontos beazonosítás érdekében a fájl nevének tartalmaznia kell a nevező nevét és életkorát.

A rajzok az alkotó által választott bármilyen eszközzel készülhetnek, mint például zsírkréta, vízfesték, vagy ceruza. Az elkészült és beküldött alkotások felkerülnek a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalára, ahol a Vadaspark közönségszavazást is hirdet.

Értékes ajándékokat lehet nyerni
A Budakeszi Vadaspark a nyeremények összeállításánál a karácsonyra is gondolt, ezért minden eddiginél színesebb ajándékokat válogatott össze. A díjazottak többek között a Vadasparkba szóló fél- vagy egyéves bérletet, családi tiszteletjegyet, egy vadasparki lakó örökbefogadását, vadmacskás ajándékcsomagot, de még a legújabb, válogatott fotókból készült 2022-es falinaptárt is megnyerhetik.
A további nyereményekről bővebb információk a Budakeszi Vadaspark oldalán olvashatók.

A nyertes rajzokból virtuális kiállítás nyílik majd a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalán.

A rajzpályázat legfontosabb tudnivalói:
● A rajzokat A4-es lapra lehet készíteni, bármilyen szabadon választott eszközzel,
pl. zsírkréta, ceruza, vízfesték… stb.
● Pályázónként 1 db pályázat beküldésére van lehetőség.
● Korcsoportok: óvodás (3-6 év); alsós (7-10 év); ifjúsági (10-18 év); felnőtt (18-)
● A nevezés díjtalan.

Beküldési határidő: 2021. december 8.
Közönségdíj szavazás a Facebookon: 2021. december 10 – december 14.
Eredményhirdetés: 2021. december 15.

A pályázatokat a jatek@bkvp.hu e-mail címre lehet elküldeni a felhívásban megadott formátumban az alkotó nevének és életkorának megjelölésével. A levél tárgya: Szilveszter Karácsonya

További információt a Budakeszi Vadaspark weboldalán találhattok.

 

 

A Port.hu SZESSÖN című sorozatának meghívott vendége Szabó-Kulcsár Edina, aki egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg. A tévében többször is láttuk már, a social médiában is sokan követik, de azt talán még a legnagyobb rajongói sem sejtik, hogy mennyire tud gitározni.