Színpadon Az osztály vesztese!

A Budaörsi Latinovits Színház április 1-én bemutatja Az osztály vesztesét, melyet Wéber Anikó azonos című regénye alapján Kolozsi Angéla alkalmazott színpadra. A történet hihetetlen fordulatosan, ugyanakkor könnyfakasztó érzékenységgel mesél gyerekeknek és felnőtteknek az iskolai bántalmazásról.

Egy megkötözött, Minion-maszkos alak ül "Az osztály vesztese" felirat alatt. Fotóját az ismeretlen tettes az 5. a osztály Facebook-oldalán teszi mindenki számára elérhetővé. Két kérdés tartja izgalomban az iskolát: ki lehet az elkövető – és ki az áldozat? A Budaörsi Latinovits Színház előadásában tíz embert ismerhetnek meg a nézők ebből a bizonyos 5. a-ból – miközben lassan világossá válik, hogy szinte bármelyikük lehetne: a bántalmazott is, a bántalmazó is.

Miért válik valaki áldozattá? És miért kezd egy diák egy másikat piszkálni? Az osztály vesztese hihetetlen fordulatosan, ugyanakkor könnyfakasztó érzékenységgel mesél gyerekeknek és felnőtteknek az iskolai bántalmazásról úgy, hogy az osztály minden tagját megismerjük szépen lassan. Mindenkinek vannak titkai, féltett gyengeségei és a terembe belépve mindenki kap egy szerepet, amiben hol kényelmesen, hol kényelmetlenül tengetheti az iskolában töltött időt. De muszáj ilyen szigorúnak lennie a szocializációnak? Wéber Anikó napközis tanárként rengeteget tanult a gyerekekről és a gyerekektől. Most pedig egy feszültséggel és kérdésekkel teli regényben mesél a gyerekeknek arról, mi az a bántalmazás, hogy a kötet végére érve minden diák egy kicsit másképp néz majd az osztálytársaira... Minden iskolában a polcon a helye a könyvnek!

Az előadást drámapedagógiai foglalkozás követi. Drámapedagógus: Debreceni Luca
Bemutató: 2022. április 1., helyszín: Városi Ifjúsági Klub

További részletekért kattintsatok ide!