Utolsó pillanatos élményajándékok

Karácsonykor minden meglepetésnek örülünk, de az is biztos, hogy a legnagyobb ajándék, ha közösen tölthetünk el szeretteinkkel pár felejthetetlen órát, adhatunk egymásnak néhány különleges élményt. A tárgyi ajándékok mellett ma már számtalan egyéb lehetőség közül választhatunk, hogy kicsik-nagyok, az egész család izgalmas élményekkel legyen majd gazdagabb.

Tippek és ötletek következnek családi ajándékozáshoz, valamint ajándékutalványozási lehetőségek az utolsó pillanatokra a Pagony jóvoltából.

 

Rumini kalandszoba gyerekeknek, családoknak, barátoknak - webboltból vásárolható utalvánnyal

A különleges családi vagy baráti programra vágyóknak ideális ajándék a Bartók Pagonyban található Rumini kalandszobába szóló ajándékutalvány Budapest egyik különleges, gyerekeknek szóló kalandszobája Berg Judit nagy sikerű ifjúsági regénysorozatára épül: a gyerekek és felnőttek a Rumini-könyvek világában elmerülve oldhatják meg a feladatokat és juthatnak ki a labirintusból, így izgalmas, játékos módon, a gyerekek aktív közreműködésével teszi átélhetővé Rumini kalandjait, abban az esetben is, ha még nem olvasták a regényeket.

A küldetések teljesítése során a csapat minden tagja kiveszi részét a feladatokból, így egyforma sikerélményt él át mindenki. A 45 perc alatt bejárható pályákon 3-7 fő játszhat, összesen 14-en kalandozhatnak egy időben, két pályán. A kalandszoba 8 év felettieknek szól, szülői felügyelettel, míg 10 éven felül már önállóan is látogatható. A 265 négyzetméteres, kétszer hat szobából álló kalandjáték során a hagyományos menekülőszoba elemeken túl rengeteg újszerű technikai megoldással, interakciós lehetőséggel is találkozhatunk. A kaland igazi interaktív multimédiás játékot kínál, mindezt a legapróbb részletekig kidolgozott színes díszletek között. A regény színhelyei által ihletett terek kreatívan, látványos kellékekkel keltenek magával ragadó, részletgazdag atmoszférát.

A Vérszívó denevérbarlangban Elbán herceg uralkodói pecsétgyűrűjét kell megtalálni, a Holdbékák mocsarából kijutva Mókus mágusnak kell megszerezni a Receficefa gyógyító kéregesszenciáját. Az izgalmas próbatételek, kalandok rejtélyek során felmerülő feladatok megoldása igazi csapatmunkát igényel – csak egymással összefogva, együttműködve hajtható végre a küldetés. Bármely pálya teljesítése után a látogatók belevethetik magukat Rumini további kalandjaiba, illetve a Pagonyban rengeteg könyv és játék közül válogathatnak, vagy a Pagony Caféban sütik, szendvicsek, hideg-meleg italok mellett pihenhetnek.

A pályák látogatásához előzetes online foglalás szükséges. A Bartók Béla úti könyvesboltban, a Bartók Béla út 5. szám alatt található Rumini kalandszoba a hét minden napján várja az előre regisztráltakat. A Rumini kalandszobába 4-5-6-7 fős utalvány is vásárolható a Pagony webboltjában valamint a kalandszoba helyszínén, a Bartók Pagonyban. Az utalvány a kiállítástól számított egy évig érvényes, és a www.kalandszoba.hu oldalán lehet érvényesíteni. A sikeres vásárlást követően e-mailben elküldött utalvány kinyomtatható, így akár a fa alá is kerülhet bármelyik Rumini kötettel vagy játékkal együtt.

További információt a játékról itt találtok!

 

Pagonyos vásárlási ajándékutalványok

Ha nem tudjuk, hogy a megajándékozott pontosan milyen könyvnek örülne, vagy félünk, hogy esetleg már megvan neki egy bizonyos kötet, a legpraktikusabb ajándék lehet nem csak karácsonykor, hanem egész évben a Pagony vásárlási utalvány, melyet minden Pagony boltban, valamint online is megvásárolhatunk a pagony.hu felületén.

A 20.000, 10.000 és 5000 Ft értékben vásárolható ajándékutalványok országszerte minden Pagony-boltban beválthatók, és természetesen felhasználhatók a Pagony webshopjában is minden könyvre és játékra. Az utalványok a kiállítástól számított egy évig érvényesek.

A Pagony üzletek listáját itt találjátok.

 

Pagony kalandséták

A felnőttek körében népszerű városi séták nyomán a Pagony az olvasók kedvenc meséire, történeteire épülő játékos, nyomozós feladványokból álló városi sétákat indított, amelyek során a résztvevő gyerekes családok, baráti társaságok Budapest különböző városrészeiben kalandozhatnak, sok-sok olyan apró részletet felfedezve, ami egy sietős hétköznapon biztosan nem tűnne fel. Érdemes már a tavaszi időre készülődve egy-egy kalandsétára előre regisztrálni a Pagony oldalán, hiszen itt minden korosztály megtalálja a maga sétáját.

A kalandséták a Pagony boltjaiból indulnak, ahol a résztvevők megkapják a küldetést, amit végre kell hajtaniuk. A legkisebbeket Boribon várja, a nagyobbak Berg Judit és Kertész Erzsi közös regényére, A négy madár titkára, valamint Dániel András kufli-meséire épülő kirándulások közül választhatnak. A játék során sok-sok új információval, várostörténeti érdekességgel is gazdagodnak a gyerekek, sőt a feladatok részét képezi a formák felismerése, a logikus gondolkodás, az alapos megfigyelés is, így aztán észrevétlenül fejleszti a gyerekek legkülönfélébb készségeit is. Fontos tudni, hogy nem szükséges ismerni a játékhoz azokat a meséket, amikre a kalandséták épülnek, mert a történetek mindenki számára újak lesznek!

A sétákon résztvevő 2-8 fős csapatok önállóan mozognak, így nem kell alkalmazkodniuk senkihez, a nyomozásban pedig a család minden tagja részt tud venni.

A részletekért kattintsatok ide!

Boribonnal a parkban - Marék Veronika meséi nyomán

Aki szeret csúszdázni, homokozni, labdázni és szereti az ügyességi feladatokat, az a Boribonos játszótéri játékon rengeteg akadályt legyőzhet! A játék bármilyen játszótéren játszható, ezért igazi tavaszi program lehet! A Pagony Játékházban regisztrálható, maximum négy főnek szóló játékban Boribon a játszótérre készül. Magával viszi az új kincsesládikáját. Nagyon izgatott, mindent szeretne
kipróbálni. Tartsatok vele ti is! A ládában mindenféle izgalmas dolgot találtok, amivel változatos feladatokat fogtok tudni elvégezni. Ehhez kaptok egy kis füzetet mesével, feladatokkal, színezővel, ami örökre a tiétek lehet. No meg a játék végén a részvevőknek egy kis ajándék is jár a Pagony Játékházban.

Indulási és érkezési pont: Pagony Játékház (1114 Budapest, Bartók Béla út 5.)
Ajánlott korosztály: 3-7 év

 

A Gellérthegy titkai: A Nyolc Forrás és az elveszett miriklók

Berg Judit és Kertész Erzsi közös regénye, A négy madár titka egy különleges kalandséta keretein belül is megismerhető, így a kalandséta során egy még rejtélyesebb helyzetben segíthetünk Kikinek és Gerdának. Köztudott, hogy a Gellérthegy környékén gyógyerejű források fakadnak, melyekhez az emberek fürdőket építettek. Minden forrásnak van egy-egy titkos őre: nyolc tündér, akik védővarázslattal óvják a vizeiket. Ennek érdekében sok évvel ezelőtt mindannyian készítettek egy-egy különleges gyöngyöt, vagy, ahogy ők nevezik, miriklót, melyeket láncra fűztek. A gyöngyök formáját, mintázatát egy számukra kedves hely vagy épület ihlette. Ez a gyöngysor lett a környék forrásainak és fürdőinek védő talizmánja. A zsinór azonban valahogy elszakadt, és a miriklók mind szétgurultak! A résztvevők feladata, hogy Kikivel és Gerdával együtt segítsenek a tündéreknek, ám ehhez igazán szemfülesnek kell lenniük: a válasz ott van a budai utcakövek között, a házak falán és az udvarokon!

Indulási és érkezési pont: Bartók Pagony (1114 Budapest, Bartók Béla út 5.)
Ajánlott korosztály: 6-12 év

Nyomozás a kuflikkal: Pofánka és Lebegényi Lebéd, a kalaprepülő-pilóta

Dániel András kuflis meséi sok ovist, kisiskolást és szülőt is meghódítottak már. A várostörténeti kalandsétán résztvevők újra találkozhatnak a kuflikkal (és a város titkaival) Zödönnel, Béla bával, Hildával, Titusszal, Valérral, Pofánkával és Fityirccel. A kalandséta kerettörténete szerint Lebegényi Lebéd kalaprepülő-pilóta elvesztette repülőjét. Valaki bizonyára kölcsönvette... Minden kufli segítségére szükség lesz, hogy a játékban részvevők felkutassák a repülő nyomait, és megtalálják, ki és hova rejtette. A játékos feladatok során a gyerekeknek és szüleiknek a házak falán, az ajtókon, az udvarokban elrejtett számtalan apró jelet kell megkeresniük, amelyek segítik őket a feladatok megoldásában. A nyomozás során együtt nyitogathatják a kuflik zsebtarisznyáit, így járva be Újlipótváros utcáit a kb. 800 méteres sétán.

Az 5-12 éves korosztálynak szóló 1-1,5 órás kültéri programra online lehet időpontot foglalni, a résztvevők a Pagony Játékházból indulnak és ide is térnek vissza. Az akadálymentes, tehát babakocsival is kényelmesen bejárható sétán maximum 6 fő vehet rész, a nyomozáshoz szükséges felszerelést a Pagony biztosítja, és a résztvevők egy izgalmas várostörténeti ismeretterjesztő füzetet is kapnak ajándékba.

Indulási és érkezési pont: Pagony Játékház (1137 Budapest, Pozsonyi út 36.)
Ajánlott korosztály: 5-12 év

További infókért klikk ide!

 

Névre szóló levélcsomag 12 hónapon át Berg Judittól és az UNICEF-től

Továbbra is töretlen a sikere az UNICEF Magyarország egyedülálló programjának! A 2020. májusában indult sorozat – Berg Judit csak itt olvasható meséivel – már több mint 4000 családhoz jut el postai levélcsomag formájában. Ez a levélcsomag egy különleges ajándék lehet az UNICEF jóvoltából a 4-10 éves korosztálynak, hiszen minden gyerek szeret levelet kapni. Főleg, ha Berg Judit két kedvenc mesehőse küldi nekik egy messzi-messzi országból, és a postás dobja be hozzájuk.

Az UNICEF Magyarország programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dínó mutatja be a magyar gyerekeknek és szüleiknek a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait. Akik regisztrálnak a programra, egy éven keresztül 12 különleges, a gyerekek nevére címzett levélcsomagot is kapnak, amelyek a József Attila-díjas írónő, Berg Judit meséi köré épülnek. Trikó és Nyamm, a két kis dínó tizenkét távoli országba kalauzolja el a 4–10 éves gyerekeket és családjaikat, hogy megismerhessék például a mongol, a madagaszkári vagy a perui kisgyerekek mindennapjait - örömeiket és nehézségeiket egyaránt. Sok humorral fűszerezve és érzelmekkel átszőve tanulhatnak a gyermekek olyan fontos dolgokról, mint a kézmosás, a megfelelő táplálkozás vagy éppen az oktatás fontossága. Emellett a kicsik és szüleik is megismerhetik, milyen munkát végez a gyerekekért az UNICEF az adott országban.

A mesék mellett matricákat, világtérképet, az adott ország érdekességeit bemutató információs lapokat, játékos feladatlapokat, mappát és a helyi gyerekektől érkező, névre szóló képeslapokat is találnak a gyerekek. A regisztráció díja egyben havi rendszeres támogatás is, melynek minden forintja az UNICEF gyermekekért végzett munkáját segíti. Élelmiszert, tiszta ivóvizet, gyógyszereket és oktatást biztosít a szervezet a világ legnehezebb sorsú és legkiszolgáltatottabb gyermekeinek, amely által lehetőségük nyílik arra, hogy egészségesen fejlődhessenek, boldogan játszhassanak és tanulhassanak a nehéz életkörülményeik ellenére is. Lehetőség kínálkozik arra is, hogy valaki ajándékba adja a csomagokat, ezzel is minden hónapban örömet szerezve egy leendő világutazó kalandornak. Berg Judit meséit Kőszeghy Csilla illusztrációi teszik még szerethetőbbé, a kampány támogatója pedig a Két kis dínó meséket is kiadó Pagony.

Részletes információkért és a regisztrációhoz kattintsatok ide!