Barangolj a Harry Potter kiállításban otthonról!

A Harry Potter rajongóknak sem kell izgulniuk. Fotelből is meg tudják nézni a British Library nagyszabású varázslókiállítását.

A Harry Potter megjelenésének 20. évfordulóját a British Library nagyszabású kiállítással ünnepelte: ez volt a Harry Potter: A History of Magic (Harry Potter: A mágia története), amelyet - a Google Arts & Cultur együttműködésének köszönhetően - online is bármikor bebarangolhattok. A tárlat amúgy a British Library többszáz éves kincseinek segítségével kalauzol el a könyvsorozat varázsvilágába, így láthattok kimondottan a boszorkánysághoz kapcsolódó tárgyakat éppúgy, mint az alkímiáról és az asztronómiáról szóló összeállításokat.

Az online tárlaton megnézhetitek egyebek között J.K. Rowling korai rajzait és vázlatait (például a Roxfortról, de elolvashatjuk a HP és a bölcsek köve szinopszisát is), közelebbről is megszemlélhetitek Jim Kay rajzait (akinek az illusztrált kiadásokat köszönhetjük), elmerülhettek a mágia tudományában, de egy feltöltött videóból kiderül az is, hogyan élhető túl a baziliszkuszmarás és megtudhatjuk a halhatatlanság titkát is.