Élményeket kínálnak a gyulai kiállítóhelyek a karantén idejére is

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és az Erkel Emlékház már korábban csatlakozott a #maradjotthon kezdeményezéshez. A lenti fejlesztésekkel, illetve felhívással azt szeretné segíteni, hogy a kényszerű otthonmaradás minél könnyebben elviselhető, egyúttal a körülmények ellenére minél élményszerűbb lehessen.

Az Almásy-kastély március 20-án tette közzé Facebook oldalán online tárlatvezetését, amelyben Szilágyi Sándor történész mutatja be az épületet, illetve a látogatóközpont állandó tárlatát. A videó különlegessége, hogy nem egyszerű virtuális túráról van szó, amellyel sok más kiállítóhely esetében is találkozni, hanem pontosan visszaadja a helyszíni tárlatvezetés élményét. A szakember szavait hallgatva a felhasználó ugyanis önállóan körbe tud nézni a helyiségekben; asztali gép, laptop esetében az egérrel, mobil eszközökön az ujjával, vagy pusztán a kijelző forgatásával.

Április 3-tól Gyula másik kiállítóterének, nemzeti himnuszunk zeneszerzőjének szülőháza, az Erkel Ferenc Emlékház is megismerhető a fenti módon, Szappanos Gábor történész bemutatásában (az emlékház is rendelkezik természetesen virtuális túrával.

A gyulai Almásy-kastély új felhívása is megérdemli a figyelmet. A tussenkunstenquarantaine nevű ragyogó holland Instagram oldal dobta fel a követőinek, hogy a karantén idején otthonukban alkossanak újra festményeket. Az ötletgazda arra biztat, hogy a koronavírus miatti bezártság idején a felhasználók három otthoni tárgy segítségével reprodukáljanak egy általuk kiválasztott festményt. A jópofa kezdeményezéshez az amszterdami Rijksmuseum majd a Los Angeles-i Getty Museum is csatlakozott – őket követve a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont is közzé tette felhívását a témában. Kellemes Alkotást kívánunk!

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu