RISING GRID - THE COLLAB CUBE. Az inspiratív alkotótér művészeknek

A MAX City, a Budapest Design Week idején, október 8 – 17 között lehetőséget kínál alkotóknak arra, hogy a Kollab kockát, azaz a The Rising Grid Collab Cube-t birtokba vegyék és a saját vizuális világukat egyedülálló módon megjeleníthessék olyan hazai ismert DJ-k zeneszámainak hatására, mint Dj Bootsie, PopMyEgo, Onakom, VENI, HA1K.

Az elmúlt év megmutatta, hogy mennyire könnyen korlátozhat minket bármilyen külső tényező szabadságunk megélésében. Hogy egyénként mennyire elszigeteltek és sérülékenyek vagyunk.

Ez a mentális állapot pedig ráirányította figyelmünket a kooperáció erejére, egyúttal rávezetett minket az alkotás alternatív formáira is. Mi most ennek a szunnyadó alkotás és kölcsönhatás iránti vágynak szeretnénk teret adni, hogy egy speciális kollaboráció révén sajátos és minden bizonnyal különleges produktumot hozzunk létre.

A MaxCity önálló identitású, lüktető mini piacok egysége, tele világhírű formatervezők remekeivel. De itt a designt készen kapják a látogatók, hiszen valahol valakik már tökéleteset alkottak. Ez alkalommal viszont izgalmas kísérletre invitálja a helyszín a hozzá ellátogatókat a Budapest Design Week idején: egy jövőbe mutató installáció közös megépítésére Rising Grid – The Collab Cube címmel.

A MaxCity csapata művészek bevonásával hoz létre olyan inspiratív alkotóteret, amelybe progresszív formákkal, színekkel és fényekkel teszi le a tíz nap alatt felépülő tér alapkövét, és amelyet október 17-ig átenged az érdeklődőknek, hogy a rendelkezésre álló eszközök segítségével bárki hozzátehessen valamit, és ezáltal ő maga is részesévé válhasson egy különleges alkotás megszületésének.

A művészetek egymásra hatását erősítendő az inspiratív állapotot zenei aláfestésként olyan etűdökkel fokozzák, amelyeket hazai elektronikus zenészek és DJ-k - Dj Bootsie, PopMyEgo, Onakom, VENI, HA1K - írnak a kezdő installáció által ihletve, kifejezetten erre a célra. Ily módon a kísérlet arra is kiterjed, hogy különböző zenei alkotók hogyan reflektálnak ugyanarra a vizuális hatásra a saját eszközrendszerükkel.

A Max City lehetőséget kínál arra, hogy alkotók, akár barátok hárman egyszerre is, bejelentkezhessenek és maximum 2 óra időtartamra együtt alkothassanak. A jelentkezéseket október 16-ig a mate.mocsari@maxcity.hu címen várják.