Vienna contemporary 2020

A Molnár Ani Galéria szeptember 24-től 27-ig részt vesz a 2020-as viennacontemporary nemzetközi kortárs művészeti vásáron Bécsben. A galéria az idén 90. születésnapját ünneplő Konok Tamás, a geometrikus absztrakt művészet egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert magyar alkotójának önálló kiállításával fog szerepelni a vásár Explorations szekciójában, amely az 1945 és a 80-as évek közötti művészeti tendenciákra fókuszál.

"Konok Tamás érett korszakának geometrikus absztrakciója – a formák redukciójával együtt – a struktúrák vékony vonalrajzaira épül. Akril-vászon festményein a jelekké absztrahált vonalak, sávok, pöttyözött felületek és geometrikus formatöredékek síkban tartva beszélnek a térben kiterjedő ábrázolás problémájáról. Így a színek sem formakitöltések többnyire, nem az optikai illúzió szolgálatába állított elemek, hanem a vonal elsőbbségén alapuló rendszer részei.” Boros Lili, kurátor

A járványügyi korlátozások miatt idén a galéria stábja sajnos nem lesz jelen, így a standon a galéria helyi képviselője várja a kedves látogatókat. A galéria a vásár teljes ideje alatt elérhető lesz telefonon és online.