A hétvégén költészettel borítják be Szentendrét

Szentendrén lírai sétával ünneplik a magyar költészet napját. A Szentendrei Kulturális Központ A költő te magad légy! - „szabad-ötletek jegyzéke” címen kiadott felhívására érkező versek az április 11-ei hétvégén lesznek olvashatók szentendrei közintézmények ablakaiban, belvárosi kirakatokban, illetve buszmegállók plakáttartóiban. A 61 versmegállót tartalmazó Szentendre Verstérkép segítségével bárki gyalogosan vagy kerékpárral könnyedén megkeresheti, és elolvashatja a költeményeket, így ünnepelve meg a magyar költészet napját.

Forrás: Szentendrei Kulturális Központ


A Szentendrei Kulturális Központ március eleji felhívásának célja egyrészt a magyar költészet napjának méltó megünneplése, másrészt a hosszú ideje tartó járványhelyzetből való kiszakadás, kulturális feltöltődés, közösségi megmozdulás, bemutatkozási lehetőség.

„Mi is, mint minden más kulturális intézmény, november óta zárva vagyunk. Ettől függetlenül dolgozunk, missziónkat szem előtt tartva: kulturális élményt szeretnénk biztosítani minden nehézség ellenére, sőt leginkább éppen a nehézségekből való kiszakadás okán. A virtuális térben futó projektjeink mellett szerettünk volna - a járványügyi szabályozások betartásával- „valós”, szabadtéri programokat kínálni az embereknek. Ehhez az elképzelésünkhöz leginkább az egyénileg bejárható, szabadtéri séta látszott a legjobb formának, ezért március 15-re egy Történelmi-irodalmi sétával, húsvétkor egy városszerte játszható Húsvéti fészekrablással, a magyar költészet napjára pedig a lírai sétával készültünk.” - meséli az intézmény ügyvezetője, Lakatos Judit.

Forrás: Szentendrei Kulturális Központ


A költő te magad légy!
felhívásra olyan, az irodalom iránt érdeklődő és fogékony emberek jelentkeztek, akik nemcsak olvasni szeretik a költeményeket, hanem ők maguk is írnak verseket. A felhívásnak hatalmas sikere lett: folyamatosan érkeztek a versek a szervezőkhöz, akik azokat plakát formájában helyezik ki szentendrei közintézmények ablakaiba, belvárosi kirakatokba, illetve buszmegállók plakáttartóiba. A hétvégére pedig elkészítették Szentendre Verstérképét, mely tartalmazza a 61 helyszínt, ahol a beérkezett versek találhatók.

Forrás: Szentendrei Kulturális Központ


A hétvégén már minden érdeklődő - kezében Szentendre Verstérképével- egy felejthetetlen lírai sétát tehet (gyalogosan vagy akár kerékpárral) Szentendrén, így ünnepelve a magyar költészet napját.
Térkép