A HVG Könyvek újdonságai

Június 8-11. között ismét itt az Ünnepi Könyvhét! Most is, mint minden évben, változatos témákkal, rengeteg friss olvasnivalóval készül a HVG Könyvek. Felnőtt és gyerekkönyves standdal, kedvezményekkel, dedikálásokkal, programokkal várják az érdeklődő olvasókat a belváros közepén, a Vörösmarty téren, a 28-as standnál. Az újdonságok elkalauzolnak a pszichológia, a menedzsment, az életrajz- és tényirodalom, a gasztronómia, és a gyerekkönyvek világába.

Pszichológia, önismeret

Csabai Márta: Aggódó testünk
Az egészségszorongástól a belső biztonságig

Miért érzünk gyakran bűntudatot, ha betegek vagyunk, és hogy lehet ezt feloldani? Miként termelhetnek újabb aggodalmakat a divatos diéták, a „mentes” étkezés és a boldogságtréningek? Hogyan befolyásolja a testképünk az önértékelésünket?

A globalizáció és az információs társadalom hatására már jó ideje velünk van az általános elbizonytalanodás, de a koronavírus-járvány, a klímaválság és a háború fenyegetése miatt az elmúlt időszakban különösen felerősödtek a szorongásaink. Egzisztenciális félelmeink érzéseinkben is tükröződnek: aggódunk, hogy miként tudjuk megőrizni az egészségünket, biztonságosak-e az élelmiszereink, tudjuk-e kontrollálni a stresszt, a betegséget, megfelelő tájékoztatást kapunk-e a gyógyszerek kockázatairól. Mindez jelentős hatást gyakorol a viselkedésünkre, egészségünket védő vagy károsító szokásaink és függőségeink kialakulására is. Csabai Márta, a hazai egészségpszichológia meghatározó személyisége nemzetközi
kutatások, társadalmi-kulturális példák, továbbá média- és internetes tartalmak pszichológiai elemzése alapján feltárja, hogyan kezeljük egészségünkkel és testünkkel kapcsolatos félelmeinket, szorongásainkat. Az úttörő kötet megerősít minket abban, hogy nem vagyunk egyedül kérdéseinkkel, aggodalmainkkal, a társadalmi és pszichológiai összefüggések megértése, a felvázolt megoldások pedig közelebb visznek testi-lelki biztonságunk megtalálásához.
Megjelenés: 2023.05.23.


Szél Dávid: Tabuk és dilemmák a kamaszok nevelésében
Az identitáskereséstől az önállóságig I 9-18 éves korig

Lehet-e és kell-e nevelni egy kamaszt? Miért nem akar semmit elmesélni a gyerekünk? Mit tegyünk, ha kipróbálja a drogokat? Miért ne ijedjünk meg, ha nem akar továbbtanulni?

A nagy sikerű Tabuk és dilemmák a gyereknevelésben – Az altatástól a szexedukációig című kötet gyakorló pszichológus szerzője ezúttal a zűrzavaros kamaszkort és a hozzá kapcsolódó megosztó témákat, kőbe vésett hiedelmeket, féltve őrzött titkokat és tudattalan tabukat veszi górcső alá. Szót ejt a család szükségszerű átalakulásáról, a kamaszok magánéletéről, arról, hogy mennyire és mikor van szüksége egy kamasznak a szülőre, meddig terjed a kamasz felelőssége és hol kezdődik a szülőé, vagy hogy mi az, amiben a tudatosság, és mi az, amiben a tiltás a célravezető. Megtudhatjuk, kinek, hogyan és mikor kellene beszélnie a menstruációról, a fogamzásgátlásról és a testi örömökről, és hogy mi a teendő, ha valami kisiklik a „normál” mederből. A friss kutatási eredményekkel és szemléletes példákkal illusztrált kötet nem ír elő, nem dönt sem a szülők, sem a kamaszok helyett, tájékoztat viszont és irányokat mutat. Arra is rávilágít, hogy a kamaszkorba tényleg nagyon sok minden belefér, a lényeg pedig a szülő-gyerek kapcsolat, a kamaszok megértése és elfogadása.
Megjelenés: 2023.06.02.


Feldmár András – Tóth László: Nem Szentírás!
Beszélgetések bibliai történetek kapcsán

„mindez arról szól, hogy az ember bármelyik pillanatban felszabadulhat, újjászülethet. átláthat a hazugságokon. […] szerintem a biblia, ha úgy olvassák, ahogy mi olvassuk, egy forradalmi kiáltvány.”

Feldmár András pszichoterapeuta és Tóth László teológus, pszichológus MA, mentálhigiénés szakember tíz bibliai történet kapcsán beszélget rezilienciáról, gyermeki létről, hatalomról és félelemről, megbocsátásról, szabad akaratról, végzetről, függőségről, örömről, boldogságról, igazságról és valóságról. Könyvük utazás az európai keresztény kultúrkörön át bensőnk legmélyebb rétegéig, néhol komoly, néhol komolytalan felvetésekkel, tabuk döngetésével, amelynek során nem mindig a válaszok, hanem a kérdések a fontosabbak.

Megjelenés: 2023. 06.05.

Dr. Edith Shiro: A trauma váratlan ajándéka
Út a poszttraumás növekedéshez

Hogyan lehet a traumából való megküzdésünkből pozitív változás?

A traumatikus élmények maradandó nyomot hagynak a testünkön és lelkünkön, a történtek és a múlni nem akaró fájdalom megbénít. Dr. Edith Shiro klinikai szakpszichológus ötlépéses modellje alapján azonban megtapasztalhatjuk a poszttraumás növekedést, vagyis fájdalmunkból előnyt kovácsolhatunk. A több mint 25 éve praktizáló szerző poszttraumás stressz zavarban szenvedőkkel, többek között szexuális bántalmazás áldozataival, kisebbségi csoportok tagjaival, háborús menekültekkel végzett gyakorlati és kutatói munkája alapján bemutatja, hogyan értelmezzük a velünk történteket és gyógyítsuk lelki sérüléseinket, teret engedve a traumával való megküzdés nyomán kialakuló pozitív változásoknak.
A számos esetrészlettel illusztrált kötetben található tesztek, feladatsorok és meditációs gyakorlatok nemcsak a traumatizált személyeknek mutatnak utat, de praktikus segítséget nyújtanak a terapeutáknak és a családtagoknak is.
Megjelenés: 2023.06.05.

 

Holnap
(szerkesztette Dr. Kapitány-Fövény Máté)
(Antal Emese – Bukovenszki Emőke – Dr. Bokor László – Dr. Csigó Katalin – Dr. Dúll Andrea – Dr. Faludi Julianna – Dr. Gyarmathy Éva – Dr. Hajdú József – Dr. Hevesi Krisztina – Dr. Jordán Ferenc – Dr. Jáki Zsuzsanna – Dr. Kapitány-Fövény Máté – Dr. Kőváry Zoltán – Dr. Lukács Liza – Dr. Lénárd Sándor – Dr. Pavluska Valéria – Dr. Pikó Bettina – Dr. Rab Árpád – Dr. Rosta Gergely – Dr. Rékássy Balázs – Dr. Sík Domonkos – Dr. Törőcsik Mária – Molnos Zselyke – Mészáros Nóra – Tari Annamária – Élő József)

Jelenünk bizonytalanná vált. Az emberiség egyre inkább a jövőt kémleli. És miközben számtalan forgatókönyv fest sötét képet a következő évtizedekről, talán kevésbé foglalkozunk azzal, miként is tudnánk felkészülni a ránk váró kihívásokra. Pedig az ember szinte bármihez képes alkalmazkodni. Előbb viszont meg kell értenie, milyen akadályokat is kell leküzdenie. Meg kell értenünk, miként befolyásolja a mesterséges intelligencia kapcsolatainkat, szexualitásunkat, táplálkozásunkat, kultúránkat. Meg kell ismernünk, hogyan alakul át az oktatás, az egészségügy és az ökoszisztéma, vagy hogy mit jelent számunkra, ha a világgazdaság súlypontja Keletre mozdul. Ebben a hiánypótló kötetben 13
kutató vázolja fel a trendeket, és 13 pszichológus szakember járja körül, hogyan tudunk mi magunk felkészülni a közelgő változásokra, válságokra, és milyen készségekre neveljük gyermekeinket, hogy boldogulni tudjanak. A jövő itt van. Ideje felkészülni rá!

Singer Magdolna: Élethazugságok


Egy hozzátartozó halála mindig megterhelő, ám sokszor nem csak a szeretett személy elvesztésével kell megküzdenie a gyászolónak. Előfordul, hogy fény derül valami olyasmire, amiről nem volt tudomása. Singer Magdolna gyásztanácsadó interjúalanyait sokkolják a kiderülő titkok. Számos esetben nehezen megbocsátható, megsemmisítő ügyek kerülnek napvilágra, például felhalmozott adósság, kettős élet, szeretők, eltitkolt gyerekek, másság, családi szégyen. Ilyenkor az itt maradó úgy érzi, elárulták, és a döbbenet, a kiábrándulás, a düh megmérgezi, összekuszálja a gyászát. Másokat fájdalmasan érint, hogy már késő bármit jóvátenni, vagy felmerülhet bennük, hogy talán segíthettek volna. Egy biztos: mindannyian választ keresnek arra a kérdésre, ki volt valójában az az ember, akit elveszítettek, és mi igaz a közös múltból. A felkavaró esetek bemutatják a nehezített gyászfolyamatot, ugyanakkor tanúi lehetünk a megbocsátás és a személyiségfejlődés szívszorító példáinak is.

 

Életrajz és tényfeltárás

Szelényi Zsuzsanna: Szétzilált ország
Hogyan bontotta le Orbán Viktor a demokráciát?

Hogyan alakult ki Orbán Viktor legyőzhetetlen és messianisztikus vezetői imázsa? Miként ejtette foglyul egy szűk politikai elit a gazdaságot, a bankrendszert, a médiát és az államot? Miért lehet sikeres taktika a politikai kereszténység, az ellenségképgyártás és a hintapolitika? Milyen külföldi minták, példaképek és szakértőgárda áll a populista propagandagépezet mögött?

A kommunizmus összeomlásakor Magyarországnak történelmi lehetősége adódott a tartós és virágzó demokrácia, a versenyképes gazdaság és a jólét megteremtésére. Ezt az esélyt azonban az ország vezetői szinte kezdettől elvesztegették. A Fidesz alapítása utáni időszak tehetséges, bátor fiatal demokratái még a centrista liberális, nyugatos értékrend hívei voltak, közülük sokan viszont néhány évvel később már értetlenül álltak Orbán Viktor és az őt feltétel nélkül követők pálfordulásai előtt. Közéjük tartozott Szelényi Zsuzsanna is, aki a Fidesz első országgyűlési frakciójában ülve tevékenyen részt vett a rendszerváltás alakításában, majd a jobboldali fordulat miatt kilépett a pártból. Az elmúlt három évtized politikai, gazdasági és társadalmi folyamatait bemutató, átfogó és lényegretörő elemzését alapos kutatások és személyes élmények teszik hitelessé. Az összetett folyamatokat közérthetően bemutató könyvéből végigkövethetjük a kritikát és kompromisszumot nem tűrő állampárt felemelkedését, a korrupcióra és megosztásra alapozó politika térnyerését, a jogállamiság kereteinek lebontását, a szabad és tiszta választások ellehetetlenítését, valamint a sajtószabadság lezüllesztését.

A hvg360 új könyvéből megismerjük továbbá Orbán pragmatizmusának hátterét, hogy miért vált oroszellenesből oroszbaráttá, befogadóból kirekesztővé, aktív kordonbontóból a szimbolikus politizálás hívévé. A Szétzilált ország nemcsak leleplezi, hogy a látszólag ideológiák mentén zajló politika miként szolgálja valójában egy szűk kör egyéni érdekeit és meggazdagodását, de egyben optimista vízió arról, hogy a tanulságokra építve egy civilizált, képzett, jövőbe tekintő közösséggel esélyünk lehet a demokrácia helyreállítására.
Megjelenés: 2023. 06. 05.

Daniel Treisman – Szergej Gurijev: Spindiktátorok
A zsarnokság változó arca a 21. században

Hogyan tartja hatalmon a diktátorok legújabb generációját az információ manipulálása, valamint a demokrácia színlelése?

Hitler, Sztálin és Mao az erőszakot, a félelmet és az ideológiát hívták segítségül egyeduralmuk fenntartásához. Manapság azonban a tekintélyelvűség fogalmát médiatudatos „erős emberek” alakítják, akik a szavak és az érdekeiket szolgáló hírmagyarázatok mesterei. A nyílt, tömeges elnyomás helyett az olyan politikusok, mint Jair Bolsonaro, Recep Tayyip Erdogan és Orbán Viktor az információ torzításával és a demokratikus formák kijátszásával gyakorolják hatalmukat az állampolgáraik felett.
Szergej Gurjev és Daniel Treisman érdekfeszítő könyvükben a tekintélyelvűség ezen új formáját írják le, miközben bemutatják a spindiktátorok felemelkedését és kevésbé erőszakos, ám igen hatékony módszereit hatalmuk fenntartására. Ezek közül kiemelkedik a hozzáértés imázsa, a demokratikus intézmények felhasználása a demokrácia aláásására, valamint a fokozott nemzetközi szerepvállalás annak érdekében, hogy még nagyobb hírnévre és pénzügyi befolyásra tegyenek szert. A könyvből és a politikusi portrékból az is kiderül, hogy a mai tekintélyelvű vezetők miben hasonlítanak a spin doctorokra, és miben különböznek az olyan diktátoroktól, mint Kim Dzsong Un, Bassár el-Aszad, valamint Hszi Csin-ping.
Megjelenés: 2023. 06. 06.


Malcolm Gladwell: Bombázómaffia
Megszállottság, innováció és a II. világháború leghosszabb éjszakája

Vajon emberséges-e tömegpusztító fegyvereket bevetni annak érdekében, hogy hamarabb véget érjen egy háború?

A legtöbb katonai gondolkodó a II. világháborút meg¬előző években nem a repülőgépekben látta az áttörést. Ám idealista stratégák egy kis csoportja, a „bombázó¬maffia” radikális elképzeléssel állt elő: ha a bombázá¬sokat pontossá tennék, a háborúkat teljes egészében a levegőből lehetne megvívni, és elkerülhetnék a száraz¬földi hadseregek közötti embertelen összecsapásokat és a civil veszteséget.
Malcolm Gladwell újságíró, számos bestseller nemzet¬közileg elismert szerzőjének legújabb könyve a háború idején játszódik, mégsem háborús történet: feltűnik benne egy holland zseni és házilag készített számí¬tógépe, egy álmos alabamai légierőbázis összetartó csapata, egy brit pszichopata, a Harvard alagsorában dolgozó piromániás vegyészek, valamint a világtörté¬nelem két legelszántabb tábornoka. A Bombázómaffia lebilincselő olvasmány megszállottságról, innovációról, miközben a 20. század és a modern hadviselés egyik legnagyobb erkölcsi kérdését feszegeti.

 

Tom Felton: Túl a varázslaton
Egy mardekáros vallomásai

Az esetlen kis drámaszakkörösből karizmatikus varázslóvá váló Tom Felton gyerekkora minden volt, csak hétköznapi nem. Korán hírnevet szerzett, és mindössze tizenkét évesen hirtelen a rivaldafényben találta magát, amikor megkapta a Harry Potter-filmek Draco Malfoyának ikonikus szerepét.

Tom a védjegyévé vált humorral most először őszintén vall arról, milyen is volt a mozivásznon, a varázslóvilág tagjaként felnőni. Mindent elmesél a nagy áttörésről, a forgatásról, a tíz év alatt szerzett tartós barátságokról, de olvashatunk a hírnév előnyeiről és hátrányairól, és arról is, hogyan boldogult felnőttként a forgatás befejezése után.

Készüljünk a nagy találkozásra egy hús-vér varázslóval!

 

Frank Krake: Az utolsó túlélő
A férfi, aki megmenekült három koncentrációs táborból

Wim Aloserij átlagos holland férfi, nem meggyőződéses ellenálló, vallását, identitását tekintve sem tartozik a náci rezsim üldözöttei közé. Egyszerű állampolgár a németek által elfoglalt országban, aki véletlenül lesz a történelem sodró eseményeinek áldozata: megmenekül három koncentrációs táborból, majd túléli egy náci börtönhajó, a Cap Arcona bombázását.

Ám mostoha életkörülményei ellenére mindvégig az alapvető emberi értékek mentén hozza meg döntéseit, segíti sorstársait, és a háború után képes gyűlölködés nélkül új életet építeni családja számára.
Az utolsó túlélő nyers őszinteséggel számol be a háborús hátország mindennapjairól, a folyamatos fenyegetettségről, az üldözöttek állandó bizonytalanságáról, a lágereket működtető abszurd hierarchiáról, szabályokról és a mérhetetlen brutalitásról.
A holland holokauszttúlélő több évtizedes hallgatás után törte meg a csendet: a könyv szerzője személyes interjúk, a koncentrációs táborokban tett közös látogatások alapján, számos eredeti képpel alátámasztva rekonstruálja a férfi szívszorító életútját.

 

Gasztronómia

Rebecca Wilson: Mit főzzön anya?
Több mint 130 recept a hozzátáplálás idejére az egész családnak

Főzzünk egyszerre magunknak és a babának!
Itt az ideje, hogy búcsút intsünk a több órás előkészületeket igénylő főzésnek, amellyel a kisgyerekek és a felnőttek szükségleteit, kívánságait igyekeztünk kielégíteni.

Kezdjük el kisbabánk hozzátáplálását olyan fogásokkal, amelyeket 30 perc alatt elkészíthetünk és az egész család számára laktatók.
Ez a zseniális, új módszer tökéletes kiegészítője az igény szerinti hozzátáplálásnak. Lehetővé teszi, hogy úgy vezessük be kisbabánk étrendjébe a szilárd ételeket, hogy egyetlen fogást készítünk, amelyet az egész család együtt fogyaszthat el − így a baba is észrevétlenül megtanul enni, miközben a nagyokat figyeli. Minden recept gyorsan elkészíthető és könnyen hozzáigazítható a különböző korosztályok táplálkozási igényeihez. A könyvben található több mint 130 receptet bátran használhatjuk már kisbabánk 6 hónapos korától kezdve.
Megjelenés: 2023.06.02.

 

Horváth Gábor – Török Patrícia: Séfasztal a kert végében

Nincs finomabb, mint a saját kertünkben termett, friss nyersanyagokból készült étel! Micsoda élmény végigkísérni egy mag útját: elvetjük, palántává cseperedik, termést hoz, amely a konyhába, majd a tányérunkra kerül. Ráadásul a „kertből az asztalra” elvet követve egészségesebben és fenntarthatóbban élhetünk.

Horváth Gábor és Török Patrícia – A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem séfje és kertésze – személyes történetükön keresztül mutatják be az élményszámba menő zöldségtermesztés és a minőségi gasztronómia világát. Pati sokéves tapasztalatait, praktikáit osztja meg a kertészkedésről. A legfontosabbak, hogy megtaláljuk a harmóniát a természettel; csodáljuk és tiszteljük a madarak, rovarok alkotta szimbiózist; szinte együtt lélegezzünk a kerttel.

Így vegyszerek nélkül termeszthetünk minőségi alapanyagokat a legalapvetőbb zöldségektől az egzotikusként ismert növényekig. Gábor – aki többek között a Gault Millau Év Étterme-díjas, mádi Gusteau konyhafőnökeként dolgozott, a kertjük terméseiből készíti káprázatos fogásait. Célja, hogy népszerűsítse a zöldséghangsúlyos táplálkozást, és a legjobb alapanyagokból készült, finom ételeket kínáljon a hétköznapokban is. Izgalmas receptjeit kipróbálva megtapasztalhatjuk a kreatív főzés örömét és sikerélményét.

Mark Dredge: Sör mesterkurzus
Fedezd fel és ismerd meg a legfinomabb söröket!

Hogyan lesz tökéletes habja a sörnek? Melyik ételhez milyen típusú sör illik? Mennyi ideig és hogyan készül a sör? Miként váljunk profi sörkóstolókká?

Legyen erősen komlós, keserű, füstös vagy gyümölcsös, aranysárga vagy kávébarna, szűretlen vagy áttetsző, gazdagon habzó vagy hab nélküli, minden sör arra vár, hogy megkóstoljuk és minden érzékszervünkkel felfedezzük. A kóstolás gyakorlati tippjei mellett megismerhetjük a sör eredetét és összetevőit, a sörfőzés folyamatát, a sörtípusokat és a trendeket is.
Kortyoljunk bele a sörkülönlegességekbe, élvezzük az aranyszínű ital izgalmas sokszínűségét! A láger, a pale ale, az IPA, a belga, a búzasör és még többtucatnyi sörfajta különböző íze, illata és textúrája megunhatatlanná teszi a világ egyik legnépszerűbb, gyöngyöző, habos italát.

 

Menedzsment, üzlet

David Allen: Bármire készen GTD
52 alapelv a hatékonyság növeléséhez

Hogyan enyhítsünk a túlterheltségen a mindennapi stressz szorításában? Miért nem jó, ha egyszerre sok mindent igyekszünk fejben tartani? Hogyan akadályozhatjuk meg a kiégést? Miként segíti a kreativitást a rendszerezettség?

David Allen, az elismert vezetési tanácsadó és coach Hatékonyságnövelés stresszmentesen című bestselleréből megtudhattuk, hogyan szerezhetjük vissza az irányítást a mindennapjaink felett a GTD® (Getting Things Done)-módszertan segítségével. A szerző új, inspiráló gondolatokat és gyakorlatokat tartalmazó könyvéből még alaposabban megismerhetjük a módszertan alapelveinek hátterét és filozófiáját. Gyakorló GTD-felhasználóként és a főbb alapvetéseket éppen csak megismerő kezdőként egyaránt hasznos kötet, amely segítségével elvarrhatjuk az elvarratlan
szálakat, a lényegre összpontosíthatunk, és működő struktúrákat alakíthatunk ki a munkavégzésben és a magánéletünkben egyaránt. Így a mindennapokban szokássá tehetjük a hatékonyságot, maximálisan kihasználhatjuk a képességeinket, és bármit véghez vihetünk, amit csak szeretnénk.

 

Bill Lazier – Jim Collins: B.E. 2.0 - Tartósan kiváló
A kis- és középvállalkozások hosszú távú üzleti sikere

Hogyan válhat a cégünk startupból és kisvállalkozásból tartósan kiváló vállalattá? Milyen veszélyt rejt, ha eluralkodik rajtunk a „megérkeztünk” érzése? Miért legyen a szervezeti kultúra alapja, hogy a munkatársak számíthatnak egymásra? Milyen vezetői technikákkal ösztönözhetjük a kreativitást?

Jim Collins és Bill Lazier Beyond Entrepreneurship című könyve a vezetés elméletének és gyakorlatának egyik világszerte ismert alapműve, amelynek számos, azóta ikonikussá vált vállalatvezető köszönheti a sikereit. A BE 2.0 – Tartósan kiváló című könyvben Jim Collins az eredeti időtálló megállapításait egészíti ki több évtizedes kutatásainak eredményeivel. A bemutatott keretrendszer a vállalkozásépítés első pillanatától kijelöli az utat, amelyen haladva jóból kiváló, majd évtizedekig virágzó, a világot megváltoztató szervezeteket hozhatunk létre. A könyv a jövőkép kialakításától és hatékony közvetítésétől a vezetői stílus kulcselemein, a stratégiai döntéshozatalon és a taktikai kiválóság megvalósításán át a kreativitás ösztönzéséig lépésről lépésre bemutatja és példákkal, esettanulmányokkal szemlélteti, hogyan válhat startupból és kisvállalkozásból tartósan kiváló vállalat.

 

Szórakozás

Joel Jessup: Helyszínelők – Titkos küldetés
100 izgalmas bűnügyi fejtörő

Öltsd magadra a bűnügyi helyszínelők védőruháját, és bújj át a rendőrségi kordonszalag alatt, hogy a törvényszéki nyomozók csapatát erősítve minél több rejtélyes esetre deríthess fényt!


Gyűjts bizonyítékokat, böngészd át a vallomásokat, és vizsgálódj a laboratóriumban! Ha alaposan megszűröd az információkat, és levonod a megfelelő következtetéseket, leleplezheted a gyilkosságok, rablások és csalások elkövetőit.
De nemcsak ezekben az ügyekben kell nyomoznod, hanem egy titkos küldetést is teljesítened kell. Az egyik nyomozótársad összejátszik a szervezett bűnözőkkel, és hátráltatja a többiek munkáját. Légy résen, és fejtsd meg a különböző nehézségű feladványokat, hogy a végén leránthasd a leplet a beépített emberről!

 

LÉT könyvek

Menopauza természetesen
Gyógynövények, aromaterápia, kognitív viselkedésterápia, táplálkozás, testmozgás, hormonterápia
Szerkesztette: dr. Anne Henderson

Fedezd fel a menopauza testi és lelki folyamatait, és varázsold könnyebbé és örömtelibbé ezt a fontos időszakot!

- Ismerd meg a hormonháztartást egyensúlyban tartó gyógynövények és a hangulatjavító illóolajok alkalmazását!
- Fedezz fel stresszcsökkentő és alvásjavító jógapózokat és mentális technikákat!
- Élvezd az energiát adó szuperételek hatását, és sajátíts el ízület- és csonterősítő gyakorlatokat!
A könyv lépésről lépésre mutat be olyan természetes módszereket, amelyeket a hormonterápiát kiegészítve és attól függetlenül is alkalmazhatsz, és saját igényeidre szabhatsz.
Megjelenés: 2023.06.02.


Julie Civiello Polier: Gua sha és kristálymasszázs
Technikák az egészséges, feszes és ragyogó bőrért

Legyen szó a bőr öregedésének megelőzéséről, a ráncok csökkentéséről, a bőr textúrájának és tónusának javításáról vagy a pigmentfoltok halványításáról, ebben a könyvben megoldást találhatsz bőrtípustól és kortól függetlenül.

Fedezd fel a hagyományos kínai orvoslás egyik eljárását, a gua sha módszerét, amely során különféle eszközökkel kezelheted a bőrödet. A vér- és nyirokkeringést stimuláló és a meridiánokat harmonizáló masszázstechnikán kívül a kristályeszközök és az olajok is hozzájárulnak a szépítő, illetve gyógyító hatáshoz. Az arc reflexzónái ugyanúgy leképezik a test szerveit, ahogy például a talp vagy a fül esetében. A különböző területek kezelése nemcsak helyileg jótékony hatású, de a meridiánokon és az akupresszúrás pontokon keresztül befolyással lehet a szervezet problémás részeire is. A könyv részletes útmutatása alapján, az illusztrációkat lépésről lépésre követve könnyedén önmagad kozmetikusa vagy akár gyógyítója lehetsz.

Julie Civiello Polier a gua sha technikára és reflexológiára specializálódott kozmetikus és reikimester. Ő hozta létre a LINEA-t, egy holisztikus szemléletű, gua shára épülő szépségápolási rutint, amelynek célja nem csupán a külső szépség, hanem hogy a nők harmóniába kerüljenek önmagukkal. Julie emellett ünnepelt filmsztárok kozmetikusaként és szépségápolási tanácsadójaként dolgozik.
HVG Könyvek Kiadó - Gua sha és kristálymasszázs (hvgkonyvek.hu)