A Manó Könyvek februári újdonságai

Türelmetlenül várjuk a tavaszt, ahogyan Ella is, a legújabb, meseszép képeskönyv főhőse. Toppancs egy különös, kék tojásra bukkan a legújabb Disney-történetben. A legszebb állatmeséket és esti meséket gyűjti össze két új kötetünk. A nagyobbak Loki, egy büntibe küldött isten fergetegesen mulatságos naplóját olvashatják. Az elveszett titkok kertje szerzője új ifjúsági regénnyel jelentkezik, ezúttal 1910-be repítve vissza az olvasót, és folytatódik az Úrilányok nem gyilkolnak-sorozatunk is, ezúttal egy rejtélyes kastély falai között. A Sorsfordító történetek legújabb darabjában Rapunzel élete váratlan fordulatot vesz. A kicsiknek lapozók, és Bori- és Berci-füzetek is érkeznek hamarosan.

Corinne Giampaglia: Ella és a tavaszi szél
Fordította: Todero Anna

Egymást követik az évszakok, és a vidéket betölti a faleveleken doboló esőcseppek hangja. Ella és Erik türelmetlenül várja a tavaszt, amikor majd eső helyett szirmok hullanak az erdő közepén álló ősöreg almafáról, a kikelet titkának őrzőjéről. A két testvér a szél nyomába eredve bejárja az erdőt, és egy kis nyúl vezetésével a tavasz keresésére indul...
Korosztály: 5+



Laura Driscoll: Disney Nyuszik – Toppancs és a kék tojás
Fordította: Skaliczki Alíz

Egy szép napon Toppancs az erdőben ugrabugrál, amikor rátalál egy kék színű tojásra. A nyúlfiú körbenéz, de se fészket, se madarat nem lát a közelben, ezért úgy dönt, hogy a gondját viseli a tojásnak nővérével, Százszorszéppel együtt, amíg a többi testvérük megkeresi a madármamát.
Vajon időben megtalálják?
Sorozat: Disney Nyuszik
Korosztály: 2+


A legszebb állatmesék a világ minden tájáról
Fordította: Balássy Fanni

A jól ismert Andersen, Grimm, Aiszóposz vagy az Ezeregyéjszaka állatos meséi mellett kevésbé ismert eszkimó, kínai és indián legendák, indonéz történetek is helyet kaptak ebben a gyönyörűen és változatosan illusztrált gyűjteményben.

Korosztály: 3+

 

 


A legszebb esti mesék a világ minden tájáról

Fordította: Balássy Fanni

A világ minden tájáról gyűjtöttünk össze rövid esti meséket ebben a különlegesen szép könyvben. A Grimm testvérek vagy Andersen meséi mellett olyan ritkaságok is szerepelnek a kötetben, mint japán és nigériai legendák, francia, olasz vagy ír mesék.
Korosztály: 3+


Daisy Meadows: Varázslatos Állatbirodalom Extra 8. – Bertinek megjön a hangja
Fordította: Boczán Bea

A Barátság-erdőben mindenki a Szent Iván-napi Fesztiválra készülődik. Lili és Luca alig várják, hogy elkezdődjön a mulatság. Ám Grizelda, a gonosz boszorka három tojást elcsent három erdei családtól, a helyükre pedig elvarázsolt kaméleontojást tett. A barátnőkre vár a feladat, hogy elkapják a három rosszcsont kaméleont, akik mindenhol bajt kevernek. Még szerencse, hogy velük tart Berti, az oroszlánkölyök is, aki jól tudja, hogyan kell bánni a kicsikkel, hiszen neki is van két kistestvére. De vajon mikor tanul meg úgy bömbölni, mint a szülei?

Olvasd el ezt a különkiadást, amelyben három történetet is találsz, és megtudod, hogy sikerrel járnak-e a lányok, és hogy Bertinek megjön-e végül a hangja.
Korosztály: 6+



Louie Stowell: Loki 1. – Egy büntibe küldött isten naplója
Fordította: Iglódi Brúnó Boldizsár

Én, Loki a trükkök és hazugságok istene BÜNTETÉSben vagyok. Odin a Földre száműzött, méghozzá egy tizenegy éves fiú testében. Ahhoz, hogy hazatérhessek, vannak feltételei:
1. JÓTETTEKET KELL VÉGHEZ VINNEM (uncsi)
2. ISKOLÁBA KELL JÁRNOM (kegyetlen)
3. EL KELL VISELNEM THORT (gázos...)

És mindezt még ebbe a naplóba le is kell jegyeznem...
Kívánj szerencsét! Vagy ne... Valójában úgysem érdekel a halandók véleménye...
Korosztály: 9+


A. M. Howell: A titkos csillagvizsgáló
Fordította: Cséplő Noémi

1910 májusa

Ahogy a ragyogó Halley-üstökös egyre közelebb ér a Földhöz, Nancy élete a feje tetejére áll, amikor Suffolkba kénytelen utazni nagyapjához, akivel korábban sosem találkozott. A függönyök behúzva, Nancy nem hagyhatja el a házat; senki nem tudhatja, hogy ő és édesanyja ott vannak.
Amikor Nancy felfedezi a ház titkos csillagvizsgálóját és rájön, hogy nagyapja és édesanyja éjjelente elhagyják a házat, elhatározza, hogy az egyre tornyosuló rejtélyek nyomába ered. Vajon hová mehetnek a felnőttek? Miért nem láthatja őket senki? A múltban gyökerező sötét titkokra derül fény, ám közben Nancy élete is veszélybe kerül.Az elveszett titkok kertje népszerű szerzője, A.M. Howell újabb regénye mélyre temetett titkokkal és sötét hazugságokkal vegyített kalandot kínál, a huszadik század elejének Angliájába repítve az olvasót.

Korosztály: 10+
Megjelenés: 2023. február 16.


Robin Stevens: Úrilányok nem gyilkolnak 2. – Egy kis arzént a teába?
Fordította: Ruff Orsolya

A Deepdean Leányiskola KÉT NYOMOZÓJA, Daisy Wells és Hazel Wong a szünidőt Fallingfordban tölti, ahol Daisy elbűvölő édesanyja ünnepi zsúrt szervez lánya születésnapjára. A meghívott vendégek között van a kissé bogaras Saskia néni és a lenyűgöző stílusú Félix bácsi is.Ünneplés közben azonban valaki MEGHAL, és minden jel arra utal, hogy MEGMÉRGEZTÉK!
Kint ítéletidő tombol, szakad az eső, mindent elönt a víz, így a házat senki nem tudja elhagyni - és a rendőrség sem tudja megközelíteni a bűntett színhelyét. Az ódon kastélyban egyre feszültebb a légkör. Senki sem az, akinek látszik, és MINDENKI REJTEGET EGY-KÉT TITKOT.
Daisy és Hazel nyomozásba kezdenek, de nagyon óvatosnak kell lenniük, hiszen a gyilkos egészen biztosan a házban van!
Korosztály: 10+

Megjelenés: 2023. február 27.


Liz Braswell: Disney – Sorsfordító történetek – Ami enyém volt rég
Fordította: Herman Alexandra

Hogy megmentsék királynőjük és születendő gyermeke életét, a hűséges alattvalók mindenfelé keresik a gyógyító erejű Aranyvirágot... ehelyett azonban véletlenül a Holdvirágot viszik el a palotába. A csillogó virág meggyógyítja a királynőt, aki egészséges lánygyermeknek ad életet. A kislány haja ezüst, mint a fényesen világító hold.

Ám ezüst hajának veszélyes varázsereje van: gyógyítás helyett kárt tesz másokban. A királyság biztonsága érdekében Rapunzel hercegnőt egy nagytudású boszorkány, Gothel asszony gondjaira bízzák, és egy toronyba zárva éli az életét.

Rapunzel tizenkilenc évet tölt a torony falai között. Elfogadja, hogy az embereket meg kell védeni mágikus hajától. Amikor végül úgy dönt, hogy elhagyja az egyetlen otthont, amit valaha ismert - hogy láthassa a lebegő fényeket, melyek minden évben megjelennek az égen a születésnapján -, két tolvaj társaságában váratlan kalandokba keveredik. Az egyikük Gina, a feltörekvő törvényen kívüli, a másik pedig Flynn Rider, a körözött bűnöző. Rapunzel ráébred, hogy a története, a mágikus haja és a jövője sokkal több meglepetést tartogat, mint azt valaha képzelte.

Megjelenés: 2023. február 27.


Füzetek, lapozók

Liane Schneider: Bori és Miaú titka – Barátnőm, Bori 51.
Fordította: Nánási Yvette

Milyen izgalmas! Bori most először indul útnak Anya és Apa nélkül. De szerencsére nem lesz egyedül, mert természetesen Anna és Balázs is vele tart, csak Miaú macskát nem viheti magával. Így még nagyobb a meglepetés, amikor kiderül, hogy Bori szeretett macskája potyautasként mégis velük együtt elutazott! De háziállatot nem lehet bevinni a régi kastély szomszédságában kialakított szálláshelyre, így Bori igyekszik elrejteni Miaút. A pimasz macskát ez nem nagyon érdekli, és sok huncutságot okoz, amiért Oszkárt, a mosómedvét okolják. Amikor aztán fényes tárgyak is eltűnnek, Bori és barátai elhatározzák, hogy a dolgok végére járnak. Vajon elkapják az igazi tolvajt?
Korosztály: 3+


Christian Tielmann: Berci rendet rak – Barátom, Berci 22.
Fordította: Nánási Yvette

Bercinek össze kell pakolnia, mivel Rozival szeretnének együtt játszani, de egy akkora kupac játék van a szoba közepén, hogy nem férnek el tőle. Persze Bercinek nem fűlik a foga a rendrakáshoz, de Rozi és Papa segítségével a gyerekszobában újra rend lesz. Berci így megtanulja, hogy miért kell egyszerűen rendet rakni - és hogy ez még szórakoztató is lehet!
Korosztály: 3+

Christian Tielmann: Barátaim, a járművek 13. – Nagy járművek a városban
Fordította: Rácz Julianna

Elena és Henrik elkísérik egy fontos megbizatásra ismerősüket, akinek egy nehézvontatója van mindenféle nagy járművek elszállítására. Amíg odaérnek a helyszínre, addig sok más különleges városi járművel találkoznak, és Arlo szívesen elmagyarázza, melyik mire való. Így lesz izgalmas a gyerekeknek az utazás - és persze a történet olvasása is!


Korosztály: 3+


Disney baby – Kontrasztok – Természet

Fejleszd babádat a könyvben található kontrasztos képekkel, melyek nagyon jó hatással vannak a látás korai fejlődésére, hiszen segítik a szem fókuszálását és az éleslátás kialakulását. Már a pár hetes babákkal is nézegethetitek a kedves képeket.Í
Korosztály: 0+

Disney baby – Húsvét

Itt a húsvét, jön a nyuszi,
lesz ajándék, finom csoki!
Kint a réten ezer virág,
gyűjtsd össze a hímes tojást!

Húsvéti lapozó a kicsiknek.
Korosztály: 0-2