A Menő Könyvek januári újdonsága

Erdős Zsuzsanna első könyve, a Vedd már észre! rögtön nagy sikert aratott, és a két szerelmes fiatal, Niki és Soma történetét két újabb kötetben izgulhattuk végig. Hamarosan érkezik a szerző legújabb könyve, ezúttal egy kamaszlánnyal, Dórival a főszerepben, akinek az élete egy utazás során teljesen megváltozik. Nyomozás, kamaszévek, önállóság, a szülőktől való elszakadás, barátok: egy kihagyhatatlan könyv az ifjúsági irodalom kedvelőinek.

Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Dóri tizenhat éves, teljesen átlagos kamaszlány, megértő, jó fej szülőkkel, normális családdal a háta mögött. Mindennapjait maximum a bátyja, Alex piszkálódásai keserítik meg, de öccsével, Benivel nagyon jól megvannak, rendszerint együttes erővel szállnak szembe Alexszel. Dóri felhőtlen gondtalanságban éli a tinik mindennapi életét: suliba jár, közepesen érdekli a tanulás, találkozik a barátnőivel, titokban harcművészetet tanul és mindeközben sejtelme sincs róla, hogy rendezett kis élete hamarosan fenekestül felfordul. Az események akkor gyorsulnak fel, amikor Dóri osztálytársaival együtt Angliából repül hazafelé egy háromhetes nyelvtanfolyamról. És ettől a naptól kezdve szó szerint elszabadul körülötte a pokol.

Eleinte értetlenül, majd egyre ijedtebben szembesül vele, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt saját maga felett, és hamarosan rájön, hogy minden, ami vele és körülötte történik, valamilyen fura módon a repülőgépekhez és a repüléshez kapcsolódik. Vajon mi okozza ezeket a furcsa és lassan ijesztővé váló jelenségeket? Dóri nyomozni kezd – de vajon jól teszi?

„Őrült módjára kavarogtak bennem a zavarosabbnál zavarosabb érzések. Amikor délután elindultam otthonról, ugyanitt tartottam. Döbbent voltam, rémült, ijedt, csalódott, talajvesztett, egyetlen pillanat alatt dőlt romba valódinak hitt világom, és millió kérdés kavargott a fejemben. Mire a városba értem, a döbbenet helyét már a szüleim iránti engesztelhetetlen düh váltotta fel, amiért hazudtak nekem, helyesebben eltitkolták az igazságot, de ez valahol egy és ugyanaz. Az esztelen düh és zavar lehetett az oka, hogy meggondolatlanul elfogadtam Majáék meghívását, ami óriási hibának bizonyult, de akkor semmi más célom nem volt, csak bántani akartam őket. Bántani azzal, hogy betegre kell, hogy aggódják magukat. Mostanra lehiggadtam egy kicsit, és a korábbi összevissza érzéseimből nem maradt más, csak a szégyen, hogy képes voltam ezt tenni és a bizonytalanság...” – olvashatjuk a kötetben.

Megjelenés: 2021. január 25.