Boltok Boltja - A boltverseny

Visa Boltok Boltja néven indult verseny a fizikai üzletek megmérettetésére Magyarországon. A verseny célja a helyi vállalkozások eredményeinek elismerése, a vásárlók figyelmének felhívása a magas szolgáltatási színvonalú üzletekre, valamint a kis- és középvállalkozások számára motivációként is szolgáló legjobb gyakorlatok bemutatása. A vásárlási élményen alapuló Boltok Boltja nevű verseny 2022. novemberi nyertese a Bartók Pagony. A díjat január 26-án adják át a Bartók Pagonyban.

A Csehországban és Szlovákiában már működő versenyt az Instore Consulting EU cseh kiskereskedelmi portál indította el, a Visa pedig névadó szponzorként állt a kezdeményezés mellé. A versenyben minden hónapban új forduló indul, a havi nyertesek közül pedig a zsűri nevezi meg a Visa Boltok Boltja fődíjasát minden évben.

A versenyben minden hónapban új forduló indul. A havi nyertesek közül pedig a zsűri nevezi meg a Visa Boltok Boltja fődíjasát minden évben.

Forrás: Bartók Pagony

A versenyben, számos szempontot figyelembe véve, a legjobb vásárlói élményt adó boltokat keresték, és fantom vásárlások során értékelték a bolt külső megjelenését, az üzlet koncepcióját, a boltban való tájékozódást, a szolgáltatások minőségét, a kommunikációt, a fizetési megoldásokat, a digitális eszközök kihelyezését valamint a boltban dolgozók munkáját.

A vásárlói élményen alapuló verseny 2022. novemberi győztese a Bartók Pagony lett.

2014-ben nyílt meg a Pagony legnagyobb üzlete, a Gellért téren található, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, akadálymentes Bartók Pagony, ahol több mint 200 négyzetméteren hatalmas könyv- és játék választékkal várják a hét minden napján az ide látogatókat.

A hatalmas kirakaton át bepillantva bárki megcsodálhatja a mennyezeten körbefutó léghajókat is, melyek alatt a 0-14 éves korosztály böngészheti a nekik szóló gyerekkönyveket és játékokat, a kirakatba helyezett játszósarokban terepasztal, játékkonyha várja a legkisebbeket, az ülőbútorokon megpihenve pedig bárki kényelmesen beleolvasgathat a könyvekbe.

A Pagony Kiadó és a ma már országszerte 11 könyvesboltot számláló Pagony bolthálózat célja, hogy a betérők valós képet kapjanak a piacon elérhető gyerek- és ifjúsági könyv kínálatról, megtalálják a nekik legmegfelelőbb minőségi olvasnivalót. A könyveken kívül minden boltban széles játék kínálatból is választhatnak a gyerekes családok. A Bartók Pagonyban is felkészült, naprakész eladók várják a vásárlókat, akikhez bátran lehet fordulni bármilyen kérdéssel, kéréssel, kívánsággal.

A fiatalos dizájnnal berendezett színes tér falait, a berendezési tárgyait Gévai Csilla illusztrációi díszítik, az oszlopokon Szöllősi Mátyás fotóművész állandó kiállításán a Pagonyos és Tilos Az Á-s szerzőkről és illusztrátorokról készült portrék találhatók, a hátsó falon időszakos kiállításokon Pagonyos illusztrátorok munkái láthatók.



A boltban kialakított Pagony Caféban egy finom kávé, különleges sütemény vagy szendvics mellett lehet megpihenni, beszélgetni, olvasgatni vagy épp kényelmesen megvárni a Bartók Pagony programján részvevő gyereket, hiszen a Bartók Pagonyban rendszeresen tartanak programokat, a kézműves foglalkozástól a sakkon át a diavetítésig. Nyaranta izgalmas napközis táborokban töltődhetnek az ovisok-kisiskolások a bolt mögött található négy, egyedi hangulatú különterem egyikében, ahol szervezett szülinapi zsúrok megrendezésre is van lehetőség.

A Bartók Pagony alkalmas színhelye irodalmi eseményeknek, író-olvasó-találkozóknak, így a legülönbözőbb interaktív programokon gyerekek-felnőttek is közelebb kerülhetnek a kortárs irodalomhoz, találkozhatnak szerzőkkel, illusztrátorokkal. A boltban a vásárlók kényelmét szolgálja a pelenkázós mosdó, a tanulni-dolgozni vágyókat ingyenes wifi segíti.

A Bartók Pagony alagsori részében 2017-ben nyílt meg az ország első és egyetlen, gyerekek számára kialakított, különleges szabadulószobája, mely a hét minden napján, két izgalmas pályával, 265 négyzetméteren várja a kalandozni vágyókat:  a Rumini kalandszoba egy varázslatos hely, ahol Berg Judit népszerű sorozata, a Rumini életre kel.

A boltból indul A Gellérthegy titkai nevű városi kalandséta is, és itt kap helyet a Pagony ExPEDíció, azaz a Játék, kerettanterv, kompetenciák – Rendhagyó irodalomórák 1-4. és 5-6. osztályosoknak szóló programsorozat is.

A Bartók Pagony az elmúlt években a környékbeli és a budapesti gyerekes családok egyik legkedveltebb boltja, de a színes programválaszték miatt sokan keresik fel vidékről is.