Irány Nepál! - Megjelent egy új Zseblámpás Könyv

Újabb résszel bővült a Zseblámpás Könyvek-sorozat, mely igazi felfedezős kalandra hívja a kisiskolásokat. A könyv igazi csemege a haladó olvasóknak, ahol egy lelkes kislánnyal együtt Nepálba utazhattok, ahol természetvédőként a vörös pandák megmentése a fő cél.

Az izgalmas, kalandos, a 7-10 éves korosztálynak szóló Zseblámpás könyvek önálló olvasásra szoktatják a gyerekeket, hiszen egyszerre jelentenek kihívást és növelik az önbizalmukat is. A sorozat kifejezetten olyan gyerekeknek szól, akik már magabiztosan olvasnak, de még igénylik a nagyobb betűket és a könnyen értelmezhető szövegeket.

Jess Butterworth: Mentsük meg a vörös pandát!
Kirsti Beautyman rajzaival

A haladó olvasóknak szóló, naplószerű részekkel kiegészített, hosszabb, könnyen olvasható, kötet főszereplője, Tilly rettentően szereti a kalandokat. Nagy kár, hogy még egyben sem volt része. Egészen mostanáig! Ugyanis felvételt nyert a Kalandklubba, és a nyári szünetben egy héten át Nepálban fogja megfigyelni a veszélyeztetett vörös pandákat.

Igen ám, de nem csak a természetvédőket érdeklik a kis szőrmókok! Egyik nap, amikor a vörös pandákat keresik, Tilly és a Kalandklub többi tagja orvvadászok nyomaira bukkan. Ráadásul az egyik pandát sehol sem találják. Vajon sikerül a megtalálni és megmenteni az orvvadászok karmaiból? Tilly naplót vezet a Nepálban töltött napjairól, ahol jakot simogat, bejárja a hófödte nepáli hegyeket, megismeri az ott élő állattokat és közben új barátokat is szerez. Hazatérve pedig, folytatva az állatmentő akcióját, még egy méhlegelő kertet is létrehoz az iskolája udvarán.

A könyvet olvasó gyerekek Tilly elmesélése alapján megismerik a vadon élő helyi állatokat is.

A Mentsük meg a vörös pandát! című könyv nemcsak az egyedül végigolvasott első regény sikerélményét adja meg a gyerekeknek, de rengeteget tanulhatnak belőle a vörös pandáról, a természetvédelem fontosságáról is. A szerző, aki Indiában töltötte gyerekkorát, hitelesen és nagyon élményszerűen mesél az éjszakai sátorozásról, a nepáli erdőről. A kötet könnyen érthető nyelvezettel, szellős sorközökkel, nagyobb betűkkel írt szöveggel és a fekete-fehér illusztrációival segíti az önálló olvasással ismerkedő, az állatvilág, a kalandos expedíciók iránt érdeklődő olvasókat.