Ismerd meg a Manó Könyvek júliusi újdonságait!

Napsütés, kánikula, nyári szünet. Már csak a tökéletes olvasmány hiányzik? A Manó Könyvek júliusi könyvei között a legkisebbek és a kicsit nagyobbak is rábukkanhatnak a legújabb kedvenceikre.Visszatér Claude, a kalandos sorsú kutyus, megismerhetitek Sebastiant a különleges rókát, meghívást kaphattok Nyúl Benjamin születésnapi bulijára és újra találkozhattok Alma Magdival is.

Alex T. Smith: Claude és az aranyérem / Claude a rivaldafényben
Fordította: Totth Benedek

Claude és Bolyhos Zokni uraság, a Csóválós sugárút két kalandos kedvű lakója fittebb és kalandvágyóbb, mint valaha. A tömegsportok kedvelőinek legnagyobb örömére most kiderül, hogyan vett részt egy igen komoly helyi megmérettetésben a Tuti Nagy Sportnapon a két jó barát. Az aranyérem azonban nem jön egykönnyen, főleg, ha valaki kicsi, dundi, és ráadásul még kutya is. Kitartásának és szemfülességének hála Claude mégis egy egész zsáknyi aranyérmet szerez...
Ha tetszett a történet, uzsgyi fordítsd meg a könyvet és olvasd el, hogy mi történik, ha egy vidám reggelen Claude felkerekedik legjobb barátjával, Bolyhos Zokni urasággal, és könnyű délelőtti sétára indulnak a városba. Nem is sejtik, micsoda izgalmak várnak rájuk. Claude táncórákat vesz, majd a világot jelentő deszkákon csillantja meg különleges képességeit, miközben egy álkísértetet is lefülel. Claude, a kicsi dundi kutya mulatságos kalandjai ezúttal sem fognak csalódást okozni sem az új, sem a régi, hűséges olvasóknak.


Nyúl Péter világa – Szülinapi kincsvadászat
Fordította: Szabó T. Anna

Ma van Nyúl Benjámin születésnapja! Nyúl Péter egy egészen különleges kincsvadászattal készült a nagy napra. Segíts Benjáminnak megtalálni az összes nyomot!

Korosztály: 2+


Stella Tarakson: Állati kávézó – Sebastian, a különleges róka
Fordította: Boczán Bea

Jaj, ne! Felicity, a környéket felvásárló ingatlanfejlesztő elkényeztetett lánya babrált a bűvös telefonnal! Vajon felhívta a rajta lévő számot? Talán mostantól ő is érti az állatok nyelvét? Ellinek és Blake-nek azonnal ki kell derítenie! De hogyan? Hiszen az emberek folyton beszélnek az állatokhoz, akár értik, amit mondanak, akár nem...

Egy váratlan vendég siet a két gyerek segítségére: Sebastian, a rendkívül előkelő és udvarias róka. Ő és a családja nemrég költözött a városba, mert a korábbi lakóhelyükről elűzték őket. De bármilyen kedvesek és udvariasak is, a rókák nem tudják megtagadni a természetüket. És ennek a mókusok nem örülnek. Sem az egerek. Talán csak Shazza, az ausztrál kakadu boldog, hogy végre megcsillogtathatja énektudását.

Vajon mi lesz a rókacsalád sorsa? És a parké, ami annyi állat otthona, és amelynek a helyére szabadidőközpontot akarnak építeni?

Korosztály: 5+


Katja Reider: De jó, hogy te vagy az anyukám!
Fordította: Liska Enikő

„Ha rosszkedvű és nyűgös vagyok, anyukám átölel,
cirógat, megsimogat, és a magasba emel.”

Mert az anyukákkal mókázunk, pocsolyába ugrálunk, de a legfontosabb, hogy akármikor hozzájuk bújhatunk. Meggyógyítanak és megvigasztalnak, és még a szörnyeket is ripsz-ropsz elűzik az ágyunk alól. A közös kalandokkal teli lapozó bájos állatfigurái megmutatják a legkisebbeknek, hogy mennyiféleképpen lehet közösen eltölteni az időt.

 

Katja Reider: De jó, hogy te vagy az apukám!
Fordította: Liska Enikő

„Az én apukám olyan vicces, mindenfélét kitalál,
kergetőzünk, labdázunk, és egy fűszállal muzsikál.”

Bár apával mindig jó együtt játszani, barkácsolni, főzni, kirándulni vagy épp pancsolni, de szerencsére akkor is számíthatunk rá, ha elszomorodunk vagy valamitől félünk. Az apák megvédenek és megvigasztalnak, pont úgy szeretnek, ahogy vagyunk. És milyen jó, hogy mi is pont úgy szeretjük őket, ahogy vannak!

A közös kalandokkal teli lapozó bájos állatfigurái megmutatják a legkisebbeknek, hogy mennyiféleképpen lehet közösen eltölteni az időt.


Katja Reider: Hipp-hopp, meggyógyulsz!
Fordította: Boczán Bea

A kisborz fogócskázni szeretne a barátaival, de gyengének érzi magát, és a torka is fájdogál. A szülei elviszik Tapsifüles doktorhoz, aki orvosságot ír fel neki, és sok pihenést javasol.

A borzcsalád minden tagja segít abban, hogy a kis beteg mihamarabb jól legyen. A barátai pedig ajándékokat küldenek neki, és alig várják, hogy újra együtt játszhassanak. A gondos ápolásnak és a szívből jövő szeretetnek köszönhetően a kisborz gyorsan meggyógyul, és már fut is a rétre fogócskázni.

Kedves történet hasznos tanácsokkal, melyek segítenek, hogy könnyebb legyen túljutni a betegségen.


Annette Langen: Bízz magadban, majmocska!
Fordította: Liska Enikő

Ez egy olyan könyv, amit rázni és forgatni kell!
Ki fog segíteni majmocskának, hogy átkeljen a dzsungelen?
Tarts vele, és rögtön megtudod! Játsszunk együtt!
Interaktív mesekönyv a legkisebbeknek.

 

 

Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi – A világ gyönyörű!
Fordította: Szalay Zsuzsanna

Szerencsecsillag, szerencsegomba, lóhere: micsoda szerencse!
Alma Magdi tudja, hogyan varázsoljon boldoggá egy rossz napot.






Nicola Morgan: Szeresd a tested!
Fordította: Kúnos Linda

Nicola Morgan legújabb könyve a pozitív testkép kialakításában és megőrzésében segít a kamaszoknak.

Rengeteg információval és képpel áraszt el minket a média nap mint nap, amelyek befolyásolják, hogy milyennek látjuk magunkat. Ez a könyv azokkal a jelenségekkel, problémákkal foglalkozik, amelyekkel mindenki találkozik, és ami miatt mindenki aggódik az életének egy bizonyos időszakában. Ezek leküzdéséhez kínál a szerző gyakorlatias tanácsokat, tippeket.

Kiderül többek között, hogyan változik meg serdülőkorban a test, mindez hogyan alakítja az önmagunkról alkotott képet, mitől alakulhatnak ki a testképpel kapcsolatos téves elképzelések, és az étkezési zavarok.

Szeresd a tested! - hirdeti a könyv címe, mert Nicola Morgan is erre bíztatja olvasóját. Hiszen aki jól érzi magát a bőrében, az könnyen megtalálja másban is azokat az értékeket, amelyek széppé és szerethetővé teszik.

12 éven felülieknek