Legjobb ajándék: a könyv

A Partvonal Kiadó ajánlata az egész családnak

Maggie Doyne: Ég alatt, hegy fölött
Fordította: V. Csatáry Tünde

Maggie Doyne inspiráló, bensőséges írása a felnőtté válás során megtapasztalt szeretet, veszteség, talpra állás és remény igaz története. Az Ég alatt, hegy fölött reményt sugároz. Megmutatja, mi történhet, ha egyetlen személy komolyan elhatározza, hogy segít valakin, és ezzel ezrek életét változtatja meg – köztük a sajátját is.

A memoár New Jersey egyik kertvárosában kezdődik: a középosztálybeli családban felnőtt fiatal lány úgy dönt, hogy a főiskolai tanulmányok megkezdése előtt kihagy egy évet, és inkább világot lát. Az utazásai alatt azonban az elképzelései drámai módon megváltoznak, amikor Nepálban összetalálkozik egy kőtörő kislánnyal.

Maggie elhatározza: a továbbtanulására gyűjtött összes pénzét, mind az ötezer dollárt arra fordítja, hogy vegyen egy telket Nepálban, és a helyi közösség segítségével gyermekotthont és iskolát építsen fel az árván maradt gyerekek számára.

Maggie, Tópi Malla és a BlinkNow csapata világszerte elismerést vívott ki a helyi közösségekre épülő, fenntartható fejlődést biztosító úttörő kezdeményezésével. Ez a könyv azonban nem útmutatónak készült kezdő filantrópok és nonprofit szervezetek alapítói számára. A fiatal lányt váratlan döntése több mint egy évtizede tartó érzelmi utazáson indította el, melynek során asszonyokkal, gyermekekkel dolgozott együtt, és két világ között egyensúlyozva nézett szembe legnagyobb félelmeivel, kérdéseivel és szívszaggató fájdalmával.
Megvásárolható itt


Goodwill Barbara: Te is lehetsz időmilliomos anyuka
Női szerepek egyensúlyban

„Párkapcsolatban, családanyaként a nők igen jelentős része a szeretteinek szenteli a figyelmét, és önmagáról szinte teljesen elfeledkezik: elkezdi működtetni azt az önfeláldozó női mintát, amit az idősebb generációktól látott, ahol mindenki fontos, csak ő nem. Ezt a működést nemcsak a mentális egészség, de a családi harmónia is megsínyli.

Ha semmi sem szól önmagadról, a napi darálóban nehéz kiegyensúlyozottnak, tudatosnak lenni, megőrizni a lendületet, a türelmet és a jó érzéseket. Ahhoz, hogy a feladatorientált, túlhajszolt, zéró énidős, saját szükségletet nem ismerő mindennapok egymásutánja helyett kiegyensúlyozott életet élj, változásra van szükség!

A másokkal való kapcsolatod az önmagaddal való kapcsolatoddal kezdődik. Ha magadnak nem adsz, nem lesz miből továbbadnod azok számára, akik fontosak neked. Az, hogy felelősséget vállalsz a saját jóllétedért és megtanulsz az erőforrásaiddal bölcsen bánni, hozzásegít ahhoz, hogy egyensúlyba kerülj magaddal és ezt az állapotot tartósan fenn is tartsd. Ezzel a könyvvel abban foglak támogatni, hogy meg tudd teremteni az egyensúlyt az életedben. Ne legyen többé a szeretet egy jó kifogás az önfeláldozásra!”
Megvásárolható itt


Chris Pegula – Frank Meyer: Tele a pelus, haver?
Minden, amit tudni akartál a gyereknevelés első két évéről (de sosem merted megkérdezni)
Fordította: Mezősi Péter

Chris Pegula közvetlen stílussal tálalt, humoros meglátásai az apaságról személyes tapasztalatokon alapulnak. A Tele a pelus, haver? amellett, hogy szórakoztató olvasmány az újdonsült apukáknak, tartalmaz minden olyan keservesen megszerzett tanulságot, elkerülendő csapdát és praktikus tanácsot, amely hasznos lehet minden kezdő apának - egy olyan havertól, aki a mai napig nem vesztette el az egyéniségét (és a józan eszét).

A kötet tele van az apai lét zűrzavaráról mesélő vicces sztorikkal, megspékelve egy kis pszichológiával, tudománnyal, bejárva minden elképzelhető témát, legyen szó a kötődés kialakításáról, az otthon bababiztossá tételéről, a szex újrakezdéséről, az első lépések kíséréséről, a hisztirohamokról vagy a párunkkal való munkamegosztásról - és hogy mindemellett hogyan NE őrüljünk meg (teljesen).
Megvásárolható itt


Sólyom Anna: Macskabár
Nincs szükség hét életre – ebben az egyben is boldog lehetsz
Fordító: Mester Yvonne

Nagore élete viszontagságosan alakul: szakított a barátjával, otthagyta a munkahelyét, és jó tíz év után visszaköltözött Barcelonába. Mivel nem tudja fizetni az albérletét, kis híján utcára kerül. Ekkor egy régi barát különleges munkahelyet ajánl neki: felszolgálót keresnek a Macskabárba, ahol délutánonként hét cica keresi gazdáját a betérő vendégek közt. Nagore egy kellemetlen gyerekkori élmény miatt retteg a macskáktól - helyzete azonban reménytelen, így végül egyhónapos próbamunkára szerződik.

Idővel a káosznak tűnő szituáció apránként meghatározó élménnyé alakul át: a Macskabár hét macskamestere a lány kezébe adja a boldogság művészetének kulcsait. A négylábúaktól tanult képességek - többek közt a derű, a koncentráció, az alkalmazkodás - sorsfordító hatást gyakorolnak Nagore életére.
Megvásárolható itt


Elma van Vliet: Papa, kérlek…
Emlékek ajándékba – Kérdezz-felelek a nagypapával régi időkről, napjainkról és sok minden másról

– Mi az a családi szokás, amin ma is mosolyogsz?
– Milyen történelmi események befolyásolták az életedet?
– Mi volt a legnagyobb elismerés, amit valaha kaptál?
– Melyik közös élményünket szeretnéd újra átélni?

Vannak nagypapák, akik negyvenöt évesek, és vannak, akik már a kilencvenötödik évükben járnak. Akadnak olyanok, akik az egész világot bejárták már, és olyanok is, akik még mindig abban a kis faluban élnek, ahol a gyermekéveiket töltötték. Egy valami azonban minden nagypapában közös: sokat tudnak a múltról és saját magukról. Történeteikkel pedig gazdagabbá tehetik gyermekeik és unokáik életét.

Kérjük meg a nagypapánkat, válaszoljon a kérdésekre, ossza meg velünk emlékeit, fotóit – majd adja vissza nekünk a könyvet. Így lesz ez a legszemélyesebb könyv, amit valaha olvastunk, hiszen csak kettőnkről szól.

A Papa, kérlek… egy különleges emlékkönyv, tele nagyszerű és olykor megható kérdésekkel. Kiváló ajándék minden nagypapának, és egyúttal minden unokának.
Megvásárolható itt


Tom Clancy:Küldetés újratöltve
Fordította: Etédi Péter

Ifjabb Jack Ryan baráti szívességként elvállalja, hogy mentora, Ding Chavez helyett elutazik Tel-Avivba, és elvégez egy olyan feladatot, amely a Campus bármelyik harcedzett műveleti tisztje számára gyerekjáték. A napsütéses városnézésből és a laza időtöltésből azonban nem lesz semmi. Jack észreveszi, hogy a nagyvárosi nyüzsgésben egy kisfiú elejtette a játékát. Felveszi Amerika Kapitányt, és visszaadja a különös kisgyereknek. Ekkor azonban váratlanul feltűnik egy férfi, késsel a kezében.

Jack gondolkodás nélkül felveszi a harcot az ismeretlennel, ám ettől a perctől szakképzett gyilkosok célpontjává válik, de lelkiismerete nem engedi, hogy meghátráljon. Műveleti tapasztalatai, kitartása, ügyessége és kreativitása révén felgöngyölíti a titokzatos ügyet, miközben egyik kockázatos kalandból sodródik a másikba, és minden erejére szüksége van, hogy túlélje a megpróbáltatásokat.

A sokszálú, pergő cselekményű regényben izraeli, libanoni, szíriai, iráni helyszínekkel és szereplőkkel ismerkedhetünk meg, és a Közel-Kelet különleges mikroklímáját a Clancy-könyvek hagyományai szerint rejtélyes politikai összefüggések és a legmodernebb haditechnikai kuriózumok színesítik.
Megvásárolható itt