Meghalt Frank Júlia, a leghíresebb magyar szakácskönyvszerző

Több mint 130 szakácskönyv megírása fűződik a nevéhez. 76 éves volt.

A szomorú hírt a családhoz közelálló források alapján az nlc.hu írta meg. A site-nál úgy tudják, Frank Júlia kórházban halt meg. A szakácskönyvíró korábban egyébként azt nyilatkozta a lapnak, hogy fejből tud 10 ezer receptet, százharmincnál is több kiadott szakácskönyvvel pedig könnyen lehet, hogy világrekorder volt.

„Azt azért tudni kell rólam, hogy

én kinyitom a hűtőt, és abból készítek ételt, ami itthon van,

csak a vendégségek előtt gondolom át alaposabban a menüt. És a legtöbbször nem készül ugyanúgy étel, mindig variálok valamit, belekerül még valami, vagy éppen elveszek belőle egy hozzávalót.

Frank Júlia a Heti TV-n futó Pirkadat című műsor vendégeként még 2017-ben. Forrás: Helyi TV / Pirkadat


A legjobban a kísérletezést szeretem, szerencsére pontosan megérzem, mi mihez passzol, melyik fűszer adja meg a legjobb ízt, borzasztóan élvezem. Nálam mindig, minden van itthon, négy hűtőből főzök, óriási fagyasztókapacitásom van, és imádok vásárolni is” – nyilatkozta akkor Frank az nlc.hu-nak.

Frank Júlia szakácskönyvei olyan legendásak, hogy valószínűleg nincs is olyan magyar család, ahol ne lenne megtalálható belőlük legalább egy kötet. 2017-es adatok alapján könyveiből 4 és félmillió példányt adtak el. Az 1946. február 15-én született, a könyvírás mellett gasztroújságíróként is dolgozó Frank egyébként

18 évesen kezdett el főzni:

első megfőzött étele egy kelkáposzta-főzelék volt, amit Horváth Ilona szakácskönyve alapján készített el.


(via 24.hu)