Megjelent! - Koreeda Hirokazu: Bolti tolvajok

Hogyan fér meg ennyi titok ilyen kis helyen?

Sibata Oszamu és a fia, Sóta számára a munka egyet jelent a lopással. Szupermarketekbe, trafikokba járnak portyázni, hogy beszerezzék az alapvető léthez szükséges dolgokat. Egy nap hazafelé menet figyelmük megakad a kicsi Jurin, az ötéves kislányon, akit a szülei kizártak a lakásukból. Oszamu képtelen tétlenül nézni, hogy a gyermek a hideg éjszakában fagyoskodik, ezért hirtelen ötlettel úgy dönt, hazaviszi a családjához. Felesége, Nobujo kezdetben elutasítóan viselkedik az új jövevénnyel szemben, később azonban szoros kötelék alakul ki kettejük között. Az arakavai ház többi lakója, a havi nyugdíjából tengődő Hacue, valamint Nobujo 23 éves húga, Aki szintén a hányatott sorsú kislány befogadása mellett voksol, akinek egyúttal új nevet adnak: Rin. A hatfős család boldogan éli az életét, amíg egy váratlan esemény következtében titkaik napvilágra nem kerülnek.
Megrendelhető itt.

A regényből Koreeda Hirokazu rendezésében film is készült, amely 2018-ban elnyerte Cannes-ban az Arany Pálma-díjat – Japán több mint húsz év után diadalmaskodott újra a rangos filmfesztiválon.

Koreeda Hirokazu 1962-ben született Tokióban, Japán fővárosában. A Waseda Universityn szerzett diplomát, majd a TV Man Union csapatához csatlakozott, ahol számos díjnyertes televíziós dokumentumfilm készítésében vett részt. Rendezőként komoly elismerésben részesült a világ leghíresebb filmes fesztiváljain, és jelentős sikereket ért el forgatókönyvíróként is. 2014-ben saját produkciós irodát hozott létre, BUN-BUKU néven.