Mi kerüljön a fa alá?

Friss gyerekkönyvek kicsiknek és nagyoknak a HVG könyvek juniortól.

Könyvek a világ felfedezéséhez és megértéséhez kicsiknek
Kicsikből NAGYOK-sorozat

Forrás: HVG könyvek

Új részekkel bővült Kicsikből NAGYOK-sorozatunk: ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték.

Miben és hogyan változtatta meg a világot Charles Darwin, Greta Thunberg, Anne Frank és Hans Christian Andersen? Kiderül a most megjelent 4 új kötetből!
Korosztály: 4+

 

Maria Brzozowska: Teherautók (és egyéb kerekes járgányok)

Imádod az autókat? Mindig gépekkel álmodsz?
Akkor itt az ideje, hogy izgalmas kalandra indulj és megismerj több száz kerekes járgányt Indíthatod a motorokat!

Készülj, mert most felfedezheted a hatalmas abroncsok, a zúgó autók és a neonszínű kamionok színes világát! Ez a kis könyv tökéletes olvasmány a guruló járművek szerelmeseinek.
Korosztály: 3+

 

 

Végtelen kreativitás
Szabadfi Szabolcs – Trogmayer Éva: Labi és a nagy találkozás

Tudtad, hogy szerelmeslevelet nemcsak írni lehet, hanem sütni is? Vajon a pacsnit a lábunkra húzzuk vagy inkább megesszük? Hogyan kerül egy paradicsommal és mozzarellával megpakolt ridikül a sütőbe? Labi pékségéből továbbra is ínycsiklandó illatok áradnak, így nem csoda, hogy az erdő lakói mindig körülötte lábatlankodnak.

A mindig éhes csapat ráadásul új taggal bővül: Nudli, a kisróka, Masni, a mókus és Virgonc, a mosómedve mellett már Csimbók, a farkaskölyök is kiveszi részét a munkából, és a kis péktanoncok izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba bonyolódnak. Ám ez még nem minden! Az erdőben megjelenik Áfonya, a bájos cukrászlány, így a kölykök még több mennyei finomságot kóstolhatnak. Labi pedig Áfonya társaságában felettébb furcsán kezd viselkedni… Hogy mi az oka? Nem árulhatjuk el, csak azt, hogy a végére minden kiderül, vagyis inkább kisül.

Gyere te is, süss velünk, lepje el a lisztfelhő ismét az egész erdőt!
A meseregényt Baracsi Gabi szép, hangulatos rajzai teszik teljessé.
Korosztály: 5+


LEGO® Harry Potter - Karácsony a Roxfortban

Elbűvölő ajándékok, fenséges lakomák és mindent betöltő varázslat…
Látogass el a Roxfortba karácsonykor, és fedezd fel a LEGO® Harry Potter™ téli világát! Csodáld meg a kastély díszeit, vegyél részt Harryvel az ünnepi kalandokban, és perdülj táncra a karácsonyi bálon!
Korosztály: 6+

 

 




Minden, ami tudás
Mindent tudni akarok a Földről!

Környezetünk megismerése izgalmas kihívás minden gyereknek. Ez a könyv kalandos barangolásra hív, a hegycsúcsoktól az óceánok mélyéig, a Föld fortyogó belsejébe és a Naprendszer égitestjei közé.
Ismerj meg több száz földrajzi érdekességet bolygónkról!
Tudj meg mindent a kőzetekről, a földrengésekről, az állatok élőhelyeiről, a víz fontosságáról, az időjárásról és az éghajlatváltozásról!
Fedezd fel a természeti erőforrások gazdagságát, és hogy te mit tehetsz a Föld értékeinek megóvásáért!
Korosztály: 5+


A tudás enciklopédiája – Történelem

Utazz vissza az időben, és vegyél részt mammutvadászaton, menetelj római katonával és repülj a Wright fivérekkel! Fedezd fel, milyen volt a mindennapi élet a középkorban, és hogyan változtatták meg a világot az olyan találmányok, mint a nyomda.
Ismerd meg a világtörténelem kulcsfontosságú személyeit, helyeit és eseményeit látványos számítógépes grafikákon keresztül!
A különböző korokon és kontinenseken átívelő időutazás során megismerheted az emberiség legfontosabb mérföldköveit a kezdetektől napjainkig.í

Korosztály: 8+


Stratégia, fejtörők nagyobbaknak
Emily Hawkins: Havas kaland

Küzdj meg a veszélyekkel, taktikázz és döntsd el, merre mész tovább!
Ejtőernyővel landolsz az Alpok csúcsai között. Egyetlen hátizsákkal és egy térképpel indulsz útnak, célállomásod a tábor. De vigyázz, veszélyek sora leselkedik rád! Hóviharba kerülsz, egy mély szakadék, egy vad folyó, majd egy gleccser keresztezi az utadat… Csak rajtad áll, merre mész tovább, a pörgettyű pedig elárulja, jól döntöttél-e.
Ismerkedj meg bevált túlélő technikákkal a hóbarlang építésétől a lavinák elkerüléséig! Tudd meg, hogyan tájékozódj a Nap és a Hold segítségével, és mit csinálj, ha medvékkel vagy farkasokkal találkozol!
Készen állsz a nagy kalandra?
Korosztály: 8+

 

James Hamer-Morton: Menekülés a múzeumból
Adam Parkinson élete legfontosabb múzeumlátogatására indul. A Wexell Corporation épületében rejtélyes eredetű műalkotások titkát kell megfejtenie, így teljesítheti küldetését, és egy súlyos csapástól mentheti meg az emberiséget. Ráadásul igyekeznie kell: ha nem jut tovább a megadott időn belül, kudarcot vall.

Bújj Adam bőrébe, hogy az ókori Egyiptomtól a viktoriánus Anglián át egészen a jövőig különféle korszakok műremekei között kalandozva próbára tedd megfigyelő-, kombinációs és logikai készségedet!

A különböző nehézségű, izgalmas rejtvényekben bővelkedő hat terem igazi interaktív szabadulószobás élményt nyújt, ha pedig elakadnál, háromféle segítség is a rendelkezésedre áll. Indulj máris! Az óra ketyeg…

Újabb izgalmas fejtörők a Szabadulószobás fejtörők és a Sherlock Holmes – Szabadulószobás fejtörők szerzőjétől.
Korosztály: 14+

 

Richard Wolfrik Galland: A háború művészete

Légy te is hadvezér, és vívj meg 40 valós ütközetet az ókori görög csatáktól az amerikai polgárháborún át egészen a hidegháborúig! Küldetésed során a történelmi tények és a csapatok elhelyezkedését ábrázoló szemléletes térképek segítenek.

Tedd próbára taktikai, logikai és problémamegoldó készségedet, és járj túl minden idők legnagyobb tábornokainak eszén, hogy győzelemre vezesd katonáidat! A különböző nehézségű stratégiai és logikai fejtörőket tartalmazó könyvből – amelyet az egyik legnagyobb hadtudós, Szun-ce több mint 2500 évvel ezelőtt írott műve, A háború művészete ihletett – megismerheted a történelem sorsfordító ütközeteinek izgalmas részleteit is.
Korosztály: 14+