Musso, Náray, Karikó – 24 könyvrészlettel és nyereményekkel várja a karácsonyt a Libri

Könyves adventi kalendáriummal ajándékozza meg az olvasókat idén a Libri. A 20 perc könyvklub kezdeményezés keretében 24 napon keresztül napi 20 perc olvasnivalót biztosítanak a közönségnek: minden nap egy érdekes cikket, valamint izgalmas könyvrészleteket, emellett nyereményekkel is készülnek.

A Libri adventi kalendáriuma 24 napon keresztül 24 izgalmas témát és könyvújdonságot mutat be, a könyvkereskedő célja, hogy minimum 20 perc olvasnivalót biztosítson a közönségnek: minden nap egy izgalmas témát és egy új megjelenésű kötet részletét töltik fel az erre kialakított felületre. A Libri tavasszal már indított hasonló kezdeményezést, akkor közel 100 000-en vettek részt a közös olvasásban. Az 20 perc könyvklub alapját a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es kutatás adja, mely szerint már napi fél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a stresszt.

Forrás: Libri

A résztvevők számos izgalmas könyvújdonságba olvashatnak bele, így többek között a népszerű divattervező-író Náray Tamás nagysikerű családregényének legújabb részébe, az első magyar női Nobel-díjas Karikó Katalin életrajzi kötetébe, a legendás Oscar-díjas filmrendező, Quentin Tarantino régóta várt könyvébe, az elmúlt 13 év legkeresettebb francia írójának, Guillaume Mussonak új regényébe, a népszerű zenetörténész-műsorvezető Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek című, tabudöntögető írásába, a hányattatott sorsú, arisztokrata Hatvany család leszármazottjának, Hatvany Helgának családregényébe, de Walter Isaacson Elon Muskról szóló életrajzi írását is forgathatják.

A Libri saját Instagram oldalán négy héten át minden vasárnap nyereményeket sorsol ki a közönség tagjai között: az első három alkalommal a Libri új termékét, a Könyvről könyvre olvasástervezőt és öröknaplót, valamint könyvcsomagot, december 24-én pedig egy Kindle e-könyv olvasót és egy Könyvről könyvrét.

A szervezők a tavaszi kezdeményezéshez kapcsolódóan kutatást is végeztek, amelyben olvasási szokásokra, a kampány hatására voltak kíváncsiak. A felmérés eredményei többek közt azt mutatták, hogy a 30 napos program alatt a résztvevők 46,9%-a többet olvasott, mint korábban, továbbá többségük (59,5%) látta úgy, hogy a napi tartalmak és feladatok teljesítése során kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb volt, mint általában. A felmérésből többek között az is kiderült, hogy a 20 perc könyvklub hatására a kitöltők nagy része (63%) változtatni kíván olvasási szokásain. A Libri hasonló céllal indította útnak a jelenlegi programot is.