Olvasói szolidaritás a Fedél Nélkül lapárusaiért!

Röhrig Géza, Vass Virág, Kemény Zsófi és további művészek a hajléktalan művészekért és árusokért. A hajléktalan művészek és lapárusok a segítséged kérik! Most, ahogy üresednek az utcák, egyre kevesebben vásárolják a Fedél Nélkül utcalapot. Ezért a szerkesztőség online kampányba fogott, többek között olyan neves közéleti szereplők támogatásával, mint Vass Virág újságíró, író, Kemény Zsófi költő, slammer, Karafiáth Orsolya költő, publicista vagy Röhrig Géza színész, költő.

A koronavírus járvány felelősségteljes és szolidáris magatartást követel, így mindannyian visszahúzódunk otthonainkba. Vannak, akik ezt támogatás nélkül nem tehetik meg. A Fedél Nélkül otthontalan lapárusai és művészei most nehezen megszerzett egzisztenciájukat egyik napról a másikra veszíthetik el. Ezért a Fedél Nélkül és kiadója, a Menhely Alapítvány online kampányba kezd a legrászorultabbak megsegítésére.


Egyúttal az általa közvetített értékeket mind több Olvasóhoz juttatná el – adományért cserébe online lapozható Fedél Nélkül újsághoz juthatnak az érdeklődők! Az adjukossze.hu adománygyűjtő oldalon várják a támogatásokat – 1 000 Ft-ból már két lap árát tudják odaadni az árusoknak, akiknek ez többnapi ételt jelenthet.

Videókampányban művészek állnak ki a Fedél Nélkül utcalapért, amely számtalan igazi remekművet tartalmaz hetente, a most megjelent, kibővült lapszámban pedig már Nyáry Krisztián, Röhrig Géza írásait és Mautner Zsófia közkedvelt gasztroblogger receptjeit is olvashatjátok. A Fedél Nélkül neves támogatói saját Facebook oldalukon és egyéb online platformokon hívják fel követőik figyelmét az utcalap árusainak támogatására adomány utalásával. A feltöltött videókat folyamatosan közzéteszik a Fedél Nélkül Facebook oldalán, valamint a művészek is saját oldalukon.

A megújult Fedél Nélkül 2020. március 19-től már 20 oldalon olvasható, új rovatokkal, Mautner Zsófi-receptekkel és kortárs irodalmárok írásaival kibővülve! Segíts, hogy senki ne marajon fedél nélkül!