10 érdekesség, amit biztosan nem tudtál a kedvenc sorozataidról

A Simpson családban csak Istennek van öt ujja, a Firefly-ban rendszeresen felbukkan a jégbe fagyott Han Solo.

Pompás videót állított össze a napokban a Screen Rant: összeszedtek tíz érdekességet a legpopulárisabb blockbusterekből és sorozatokból. Például hogy az X-Men-filmek, ugyanúgy, ahogy az eredeti képregények is a '60-as évektől kezdve a másság elfogadását propagálták, és az elnyomott kisebbségek helyzetére hívták fel a figyelmet (lásd: a többségi társadalom által megbélyegzett deviánsok egy saját, hippitanyának is beillő házban nyugodtan parádézhatnak szűk ruhákban két világmegmentés között).

Vagy hogy a Pókember-filmekben egy az egyben megjelenik a kamaszfiúk összes tinédzserkori problémája a hirtelen testalkatváltozástól kezdve a szülőkkel való veszekedésekig, és ha azt vesszük, hogy a történetbeli gyógyegér hirtelen más szemmel kezdi nézni szomszédban lakó, csinos lányt, mint korábban, máris leesik, mit jelképez a Peter Parker testéből kilövellő, fehér folyadék...

18lsfo3b8euj5jpg.jpg

Az egyik kedvenc érdekességem a videóból egyébként az, amikor kiderül: Joss Whedon akkora Star Wars-rajongó, hogy a Firefly forgatásakor lenyúlta Han Solo űrcowboy karakterét Malcolm Reynolds kapitány (Nathan Fillion) alakjához. Sőt, rengeteg jelenetbe becsempészte a karbonittömbbe fagyasztott űrcsempész kicsinyített mását, amit jó elrejtett a szereplők mögötti kacathalomban. Whedon egyébként a napokban jelentette be, hogy örömmel leforgatna a Disney-nek egy különálló Star Wars-filmet, mert a Bosszúállók 1-2 után már egy kicsit unja a szuperhősöket.

5fingerssimpson.JPG

De az sem tűnt fel eddig, hogy a Simpson családban egyedül csak Istennek van öt ujja, Homértól kezdve Vadalma tanárnőig mindenki más mindössze négy ujjal rendelkezik. Így ugyanis az animátoroknak sokkal könnyebb a dolga, mintha mindenkinek plusz egy ujjat kellene rajzolni (a kezek és a lábak megfelelő ábrázolása az egyik legmacerásabb feladat a rajzolók számára, elég sokan el is csalják valamilyen trükkel).