2022 első keddje van

Ma tényleg szinte "színház az egész világ", bár egy-két koncert is akad azért. Jó szórakozást az első keddre!

A karácsonyi rózsa legendája

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, január 4., 11:00

Egy csodálatos költői mese a hit erejéről, a csodákról, és az isteni gondviselésről, rablókkal, szerzetesekkel, gyerekekkel. A mesében a rablók erdei lakhelye mellett minden karácsonykor, a legnagyobb hidegben, egy napra feléled az erdő, kivirágzanak a virágok.


Tipli

Kolibri Pince, január 4., 17:00

Egy lakótelepen tengődő srác, Peti elhatározza, hogy külföldön próbál szerencsét, megmutatja a többieknek, hogy neki sikerülni fog, kezd valamit az életével. De hamar kiderül, hogy nem ilyen egyszerű az egész: az induláshoz pénz kell, ráadásul nem is kevés. Akár mindenáron.


A Mester és Margarita

Nemzeti Színház, január 4., 19:00

Ivan Nyikolajevics „Hontalant” alsóneműben és feszülettel a nyakában beviszik egy moszkvai elmegyógyintézetbe. Teljesen összezavarodva magyarázza az orvosának, hogy a Patriarsije Prudi mellett találkozott az ördöggel, akinek valamilyen köze volt barátja, az irodalmi folyóirat-szerkesztő és elkötelezett ateista Berlioz lefejezéséhez.


Kölcsönlakás

Játékszín, január 4., 19:00

Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgy ismerősével randizna társa lakásában. Nem tudja, hogy felesége is erre készül újdonsült lovagjával.


Szalonkára

Gólem Színház, Gólem Központ, január 4., 19:30

Adott egy történelmi idő: 20. század. Adott egy nehézség: zsidó származás. Adott egy apa: szabómester. Adott egy név: Rotschild. Ez az igaz történetek által inspirált fiktív dráma egy alternatív olvasatot mutat a divatnagyasszony életéről. Rotschild Klára: Rotschild Klára.


A legyek

Örkény Stúdió, január 4., 19:30

Egy egész népet fogva tart a kollektív bűntudat egy olyan bűn miatt, amit nem is ők követtek el. Rettegésben élnek, a szabadgondolkodás és a tolerancia tiltott dolgok. Bárki, bármikor megfélemlíthető. Mindenek fölött a zsarnoki hatalom áll. A szabadság, a saját döntések, valamint ez utóbbi következményei, és a velük való szembenézés veszélyes terep.


"Lábujjhegyen" – Megyeri Léna és Bősze Ádám tánc-estje / Bolondos dallamok - itáliai táncok Verdiéknél

Mozsár Műhely, január 4., 19:30

Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész előadás-sorozata a két művészeti ág közös történetéből villant fel epizódokat legendás együttműködések, nagy versengések és felforgató mesterművek felelevenítésével - a Napkirály udvarától egészen napjainkig.


El akartam rejtőzni

Online, Budapesti Távmozi, január 4., 20:00

Antoniót gyermekkorában svájci nevelőszülők gondozzák, ám a gyermek már ekkor kilóg kortársai közül. Különc, makacs és hirtelen viselkedését sem nevelőszülei sem az iskola nem tudja kezelni. Leginkább büntetik őt, ami csak súlyosbítja lelki zavarait. Nevelőszülei lemondanak róla, ezért Antoniót – mivel eredetileg olasz gyermekként látta meg a napvilágot – kitoloncolják Itáliába. A fiúnak olasz földön sem lesz jobb a sorsa, ahol intézet, kényszerkezelések és már felnőttként nélkülözés vár rá.


Gyémánt Bálint Trió

BMC - Opus Jazz Club, január 4., 20:00

Hazánk egyik legismertebb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint fiatal zenésztársakkal újította meg trióját. A csapat közös munkájának fő vezérelvei a szabadság, a kísérletezés és az új lehetőségek keresése, amelyek mindig is a jazz alapkoncepciójához tartoztak.


Alerant Jazz Est: Cseh Péter Quintet

Budapest Jazz Club, január 4., 20:00

A Cseh Péter Quintet egy 2019 novemberében alakult jazzformáció. Tagjai mindannyian aktív részesesi a hazai jazzéletnek. Közösen létrehozott zenéjük leginkább modern mainstream jazznek aposztrofálható. Műsorukban Péter saját kompozíciói mellett olyan művészek világát próbálják megeleveníteni, mint Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel vagy Michael Brecker.