3 halott Trónok harca-szereplő, aki feltámad a 6. évadban

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Trónok harca tévésorozat a 6. évaddal beelőzte a regénysorozatot, és sok olyan esemény következik majd be a 10 új epizódban, ami azoknak is újdonság lesz, akik már a 90-es években George R. R. Martin rajongói voltak.

Mivel még csak egyetlen semmitmondó előzetes jött ki a 6. évadhoz, nem tudunk elspoilerezni semmit. Legfeljebb azoknak, akik csak felületesen olvasták a regényeket, és nem naprakészek a legvadabb rajongói teóriakkal kapcsolatban. Lássuk, kiknek a feltámadása tartja lázban hetek óta a Trónok harca-fanokat!

Havas Jon, az Éjjeli Őrség parancsnoka

Természetesen senki sem gondolhatta komolyan, hogy a Tűz és jég dala-ciklus első számú közönségkedvence (na jó, lehet hogy csak a második Daenerys után) meghal, az 5. évad végén, pláne hogy George R. R. Martinnak is ő az egyik kedvence, aki csak azért kaszaboltatta le Jont a saját harcostársaival, hogy legyen miért izgulnunk a következő könyvig. De nem kell aggódnunk: egyrészt Kit Harongtont már kiszúrták a rajongók a 6. évad forgatásán, másrészt gyanús, hogy az HBO továbbra sem engedi a színésznek, hogy megváljon a körszakallától és a Pumukli-frizurájától. A pletykák szerint az új évadban Melissandre fogja feltámasztani Jont (az ilyesmi ugye csettintésre megy a tűzpapoknál), mert szükség lesz rá a végjátékban a Mások elleni harcban. Ráadásul az új trailerben egy bizonyos torony felbukkanása miatt a rajongók ismét arról beszélnek, hogy Jonnak nem is Ned Stark az apja, hanem Rhaegar Targaryen, az anyja pedig Ned testvére, Lyanna Stark, aki a konteók szerint nem is nagyon ellenkezett amiatt, hogy Robert Baratheon helyett a sárkányherceg asszonya legyen.

Sandor Clegane, azaz a Véreb

A jó öreg Sándorunk sem halt bele a sebeibe a vadonban valami bokor vagy szikla alatt. Már maga George Martin is utalgatott rá, hogy a Varjak lakomájában felbukkanó, nagydarab sírásó ő, csak a szerzeteseknél leszámolt a bűnös múltjaval - azaz a Véreb szimbolikusan halott. Az elméletet alátámasztani látszik, hogy a Sandort alakító Rory McCannt is kiszúrták a rajongók a 6. évad forgatásán. Az egyik új szereplő, Ian McShane pedig pár napja egy interjújában arról beszélt, ő fog visszahozni a történetbe egy halottnak hitt szereplőt. Ha McShane esetleg Meribald septont fogja alakítani, akkor szinte biztos, hogy a nagydarab sírásó nem más, mint a megtért Véreb.

Catelyn Stark, azaz Kőszív úrnő

Régóta adós már az HBO zombikirálynőként Frey-eket akasztó Catelyn bemutatásával. A karakter visszatérése a regénysorozatban már a 3. kötetben megtörtént, miután a holttestét megtalálták a Starkok seregeiből megmaradt, törvényen kívüli kóborlók, a Zászló Nélküli Testvériség, és a tűzpapjuk, Beric Dondarrion az életét áldozva visszahozta Catelynt a halálból. Sajnos a Vörös nász utan vízbe dobott hulla ronda állapota miatt a feltámasztas sem sikerült túl jól: Catelyn egy hörgő zombifejedelem lett, aki csak annyira emlékszik az előző életéből, hogy a Frey-eknek és a Lannistereknek meg kell fizetniül a tetteiért. A regényfolyamban még a lányai felkutatásával megbízott Brienne-t is árulónak kiáltotta ki, és felakasztatta az embereivel - ez a szál jó lenne, ha nem sikkadna el a sorozatban sem!
Az új előzetesben pedig Gregor "A hegy" Clegan is mozgásképes. Nézd meg te is!