3 idegrendszert próbáló előadás

Almodóvar musical, horrorsztori, és egy nagyon kísérleti előadás, mindez erős idegzetűeknek. Három májusi bemutatót ajánlunk. Mindjárt itt az éved vége, de ezekre még érdemes lesz gyorsan jegyet venni.

Budapesti Operettszínház: Nők az idegösszeomlás szélén

A többnyire szélsőséges érzelmeket kiváltó Pedro Almodóvar filmjeit lehet szeretni vagy utálni, azt azonban kijelenthetjük, hogy megkerülhetetlen darabjaivá váltak az egyetemes filmművészetnek. Ezek közül most az öt Goya-díjat nyert klasszikust, az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén színpadi adaptációját mutatják be az Átrium Film-Színházban a Budapesti Operettszínház rendezésében. A történet egy szinkronszínésznő körül forog, akinek az élete fenekestül felfordul, amikor szeretője bejelenti, hogy elhagyja. Ez azonban csak a kezdet, hamarosan beállít egy terrorista elől menekülő barátnő, egy neurotikus volt feleség és egy menyasszony is, tehát minden a feje tetejére áll. A májusban érkező fordulatos történet rendezője Réthly Attila, a főszerepekben pedig az Operettszínház csillagait, Peller Annát, Janza Katát, Gubik Petrát és Ábrahám Gabriellát láthatjuk.

Időpontok: május 20., 19:00, 21., 15:00, 19:00, 22-27., 19:00

Ágens: A vércirmos

Kortárs, kísérletező, megújító – csak néhány jelző a sok közül, mellyel Ágens munkásságát illethetjük. Személyében folyamatosan pulzáló és új formákat öltő energiák egyesülnek, munkái pedig színházi életünk minden műfajára hatással vannak. Habár az utóbbi négy évben nem találkozhattunk vele Budapesten, most visszatér, hogy az ország különböző helyszínein gyűjtött tapasztalatait összegezze és elénk tárja. Önreflexív, ironikus formájú előadásra számíthatunk, melyben korábbi alkotótársát, Gergye Krisztiánt, illetve Gál Évát is segítségül hívta a művésznő. Hogy mi fog kisülni ebből a merész, behatárolhatatlan, kísérleti előadásból, az május 6-án és 7-én, a Jurányi Inkubátorház kamaratermében derül ki. Izgalmas produkciónak ígérkezik! 

Időpontok: május 6-7., 20:00

Radnóti Miklós Színház: A párnaember

Martin McDonagh művét sokan színpadra állították már, most azonban Szikszai Rémusz olvasatában elevenedik meg újra a sokak által ismert izgalmas, horrorisztikus történet. Egy képzelt rendőrállamban járunk, ahol Tupolski és Ariel - a jó és a rossz zsaru – Katuriant, az írót hallgatja ki épp, ugyanis történetei kísértetiesen hasonlítanak a városban elkövetett gyilkosságok menetére. A vallatás során azonban sokkal inkább rendőreink zaklatott múltja, valódi arca körvonalazódik ki előttünk, és folyamatosan szembesülnünk kell az emberi kegyetlenség határtalanságával. Szikszai ezúttal nem a Vádli Színházi Társulattal, hanem a Radnóti Színház színészeivel dolgozik együtt – Köles Ferenc, Pál András és Schneider Zoltán játsszák a főszerepeket.

Időpontok: május 6-7., 19:00, 15., 22., 24., 19:00