5 film, amit nem szabadna kihagynod a héten - Robert De Niro, Liam Neeson, Brad Pitt a főszerepekben

Klasszikusok hete, akár így is nevezhetnénk az előttünk álló napokat, hiszen minden napra találhatunk magunknak olyan filmet, ami a maga nemében klasszikus. Robert De Niro, Liam Neeson, Brad Pitt, Al Pacino, Rajhona Ádám, és sok más nagy színész vár minket a képernyőn.

Az alkotás, melyben De Niro punkfrizurát vágat magának, pornómoziba viszi Cybill Sheperd-et, és amely mellesleg számtalan díjat nyert, és mára már legendává vált. Igen, a Taxisofőrről van szó, amelynek nagyvárosi dzsungelben bekattant főhőse ma is ugyanolyan hatással van ránk, mint amikor először láttuk ezt a mozit.
(DIGI FILM: Kedd, 23:50)

Most, hogy a Saul ilyen szép sikereket ért el, a filmkedvelőknek érdekes lesz visszanézni egy régebbi alapművet, mely annak idején felállította a mércét a Holokauszt-filmek sorában. A háború borzalmait ismerve hihetetlen, hogy ez a történet nemcsak fikció, hanem valódi emberi bátorságot mutat be. Pedig így van, Schindler valóban létezett, és valóban embereket mentett a legdurvább és legveszélyesebb helyzetben. 
(DUNA TELEVÍZIÓ: Szerda, 20:40)

Ha a legjobb vígjátékoknak van 10-es listája, akkor a Nagy Lebowski minden bizonnyal az első öt között foglal helyet. Az egytől egyig idióta karakterek és a teljesen valószínűtlen, mégis hihetetlenül vicces történet teszi felejthetelenné ezt a mozit. Úgyhogy ha jól akarjuk zárni a csütörtöki napot (amelytől amúgy is már csak verébugrásnyira van a hétvégi pihenés), akkor kapcsoljunk Lebowskira.
PARAMOUNT CHANNEL: Péntek 0:00

Folytassuk is vígjátékkal a pénteket, ha már így megágyaztunk neki csütörtökön. Guy Ritchie műfajt teremtett, és ennek a műfajnak az egyik legjobb darabja a Blöff. Megtalálunk benne minden kötelező kelléket, de mégsem válik sablonossá, hanem épp ellenkezőleg: garantált a jó szórakozás. Ráadásul olyan is ritkán van, hogy a szőke Brad Pitt cigányt alakít.
(SUPERTV2: Péntek 22:00)

A múlt héten már láthattuk a Keresztapa első részét, és most szombaton lesz a soron a második, amelyet én az utolsónak tekintek, hiszen a harmadik rész csapnivaló, és méltatlan az első kettőhöz. A maffiaeposz tehát folytatódik, és immár Al Pacino ült a vezetői székbe.
(DUNA TELEVÍZIÓ: Szombat 21:55)

És mi, magyarok sem maradunk le a jó filmekkel. Igaz, jórészt csak a rendszerváltás előtti filmjeinkkel tudunk versenybe szállni. Például az Egészséges erotikával, melyen már generációk nőttek fel, és még mindig ugyanúgy nevetnek akár a legfiatalabbak is azon, ahogy Rajhona Ádám rázza a kefirt.
(TV2: Vasárnap 23:30)