5 menő állatos program a tacskótalálkozótól a belvárosi állatlesig

Már csak azt kell eldöntenünk, hogy a Gödöllői kastélyparknál vagy a Dürer Kertben szeretnénk kutyás pikniken részt venni, vagy inkább a Terézvárosban vadásznánk szárnyas griffmadarakra a gyerekekkel.

Ebugatta Kutya Piknik

Szeptember 10., Gödöllő 

Gödöllőn a kastélyparkkal szembeni füves terület válik egy hatalmas kutyás placcá egy napra. Az ingyenes program egyik fő látványossága a kutyaszépségverseny, amit több kategóriában is megrendeznek, így nevezhetnek fajtiszták, keverékek, magyar kutyafajták, és mellette különféle tárgyi adományokkal lehet segíteni a megjelent állatvédő szervezeteket.

Esti séták az állatkertben

Szeptember 14. és 18., Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest 

Szeptemberben is folytatódnak az esti séták az állatkertben, ahol a kulisszák mögé lehet belesni: a gondozók közelebbről bemutatják a legkülönlegesebb állatokat, és be lehet barangolni az akvárium a látogatók számára láthatatlan részét. Emellett természetesen kiderül, mit csinálnak éjszaka az állatok.

SugárZoo Piknik és Hivatalos Tacskó Találkozó

Szeptember 17. Pillangó park, Budapest

Akinek tacskója van, vagy csak tacskókban szeretne gyönyörködni, az ellátogathat a zuglói Pillangó parkba. Az önkormányzat által támogatott rendezvény témája a felelős állattartás, ezért több állatvédő szervezet képviselteti magát, de lesz trükkverseny, rendőrkutya bemutató, állatorvosi tanácsadás, gyereksarok és még sok más program.

Kutyás Piknik

Szeptember 17., Dürer Kert, Budapest 

Ugyanezen a napon nemcsak tacskósok, de bulldogosok, spánielesek és mopszosok is találkoznak egy nagy kerti grillpartin a Dürer Kertben. A helyszín előnye, hogy a körbezárt kertben a kutyák és a gazdik önfeledten szórakozhatnak.  

Vadlesen a Terézvárosban - játékos városi séta gyerekeknek

Szeptember 17. Terézváros, Budapest

Egyre népszerűbbek a különféle tematikus városi séták, és végre itt egy, ami a gyerekeket vezeti be játékosan a város történelmének titkaiba. A résztvevők szárnyas griffekre és oroszlánokra vadászhatnak az épületek homlokzatain.