5 perc hírnév Magyarországnak

A kínai piacon utol lehet érni a legmenőbb audit egy kis BMX bicajjal, legalábbis Budapesten, ahol mindenki gulyást eszik és sört iszik - többek között ez derül ki a Szállító 3-ból, ahol az egyszemélyes hadsereg Jason Statham a verekedések végére megszabadul a ruháitól, mert azzal fojtja meg az ellent. Ahogy a korábbi részekben is.

Van egy olyan filmnéző réteg, akik különösen imádják az ilyen típusú mozikat, viszont valami azt súgja, hogy ők nem fognak róla ajánlókat olvasni, hanem fél évre előre tudják a bemutató időpontját. Mi a receptje egy ilyen filmnek? Sok autó sok autósüldözéssel, sok fegyver sok lövöldözéssel, sok rosszfiú sok verekedéssel, legalább egy meglepő de teljesen hihetetlen fordulat és persze egy lány akit a főhös kis durci után mégis megkap.

Nem mondhatom, hogy rossz film, teljesen élvezhető, még izgulunk is néha az embereinkért. Viszont ne piszkáljuk meg a történet logikáját, mert pofára eshetünk. Ez már a Szállító sorozat harmadik filmje, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az alapszituáció egy X dolgot eljuttatni A-ból B-be. Most is így van, sőt mindent megtudunk erről az X-ről, mindenki azt akarja megszerezni. Az az egy nem világos, hogy miért is kell neki A-ból B-be eljutnia, és miért kell ehhez a legprofibb szállító, miért nem jó a haverom a szomszédból.

Szóval aki csak át akarja öblíteni az agyát és imádja az autósüldözéseket (esetleg a kedvenc filmje az Arnold Schwarzeneggeres Commando), annak nyugodtan ajánlom, csalódni nem fog.

4/10 pont