6 kihagyhatatlan program az idei Színházak Éjszakájáról

Már hatodik éve rendezik meg Budapesten a Színházak Éjszakáját, idén 35 színház veszt részt benne közel 300 programmal. Egyszerre mindenhol nem lehet ott lenni sajnos, és bejutni sem egyszerű, de segítünk megtalálni a legjobb programokat.

Radnóti Színház

A Radnóti hagyományosan a Színházak Éjszakájának egyik legnépszerűbb helyszíne, ahol a próbateremben és a nagyszínpadon párhuzamosan zajlanak az események. Az est fénypontján Így írtok ti címmel a nézők által küldött mondatokból születik meg az előadás Schneider Zoltán irányításával, ehhez idén is hálás témát választottak, a körzeti orvosi rendelőt.

 

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Idén több új helyszín csatlakozik, az egyik új belépő a Jurányi, ahol a Vígszínházban két éve sikerrel futó Sóvirág - avagy a létezés eufóriája című darab kulisszatitkait ismerhetjük meg. Természetesen ott lesz a 91 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő, Fahidi Éva, akinek különleges személyisége és élete ihlette a darabot.

 

Magyar Állami Operaház

Láttad már a hatféle márvánnyal borított Királyi lépcsőházat? Vagy a festőműteremből a színpadra vezető különleges csapdákat? A szerencsések az Operaház közönsége előtt elzárt részeire is bejuthatnak ezen az estén.

 

Momentán társulat

Itt semmi sincs előre kőbe vésve, az egész este az improvizációra épül, amiből a közönség is kiveheti a részét. Külön gyerekeknek és felnőtteknek szóló játékos workshopokon szabadulhatunk el a színpadon.

 

Pesti Magyar Színház

A magyar színjátszás hőskorába tehetünk egy utazást Sinkovits Imre öltözőjében, ahol a színész pályatársai, Szűcs Sándor és Tahi József sztoriznak a múltról.

 

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Titokban mindig arra vágytál, hogy híres színész lehess? Most itt a nagy lehetőség, hogy próbára tedd magad! A filmművészetin nyilvános felvételit tartanak az egyetem vezető tanáraival. Mindenki hozzon magával 2-3 verset vagy monológot!

 

Vígszínház

A nagykörúton több új darab próbájába lehet betekinteni, az egyik a Lóvátett lovagok, Shakespeare legjátékosabb vígjátéka Rudolf Péter rendezésében. A másik Shakespeare leghíresebb drámája, a Hamlet Eszenyi Enikő rendezésében  ifj. Vidnyánszky Attilával, Börcsök Enikővel, Hegedűs D. Gézával és Fesztbaum Bélával.