7 gasztroprogram októberre, ha szeretsz jókat enni

A világszínvonalú füstölt húsoktól a felsőkategóriás menüsorokig sokféle finom falat várja a jó ételekre éhező közönséget októberben. Az édesszájúaknak külön torta- és kürtőskalács fesztiválokat tartanak, így már csak azt kell eldönteni, hogy melyikre menjen el az ember.

Siófoki Halfesztivál

Október 6-8.

 

Nemcsak strandidőben érdemes a Balatonnál pihenni, bizonyítja a Siófoki Halfesztivál, ahol a mazsorettbemutatótól a street food versenyig széles skálán mozognak a programok. Miután jót ettünk a Hal korzón, aktuális fiatal együttesek zenéjére táncolhatunk. Ott lesz például a Lóci játszik, akik idén megnyerték a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségkutató versenyének fődíját.

 

PirosLábos Fesztivál

Szigetmonostor, Október 7.

 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a klasszikus piros lábos reneszánszát éli, róla nevezték el ezt a nyugodt és családias fesztivált is. A festői Szentendrei szigeten egy napra megnyílnak mindenki előtt Szigetmonostor macskaköves Fő utcájának portái, ahol kézműves finomságokat és helyi, hagyományos ízeket lehet kóstolgatni, és a jó falatok mellé irodalom és zene is jár.

 

SütniCake Sütemény- és Tortafesztivál

Budapest, Október 7-8.

 

Idén az elegáns Gellért Hotelben mutatják be az ország legügyesebb kezű profi és amatőr cukrászai a tudományukat. Tortába öntik például a Trónok harcát és a Shrek szereplőit, emellett bemutatót tart két olyan cukrász, akik a legutóbbi nemzetközi cukrász olimpián dobogós helyezést értek el, és külön szekciót kapnak az egészséges, diétás és mentes édességek.

 

Disznótoros Kolbászfesztivál

Budapest, Október 13-15.

 

A kardiológusok biztosan nem ajánlják ezt a rendezvényt, ahol tíz hektáron lehet 250 féle házi kolbászba belekóstolni. Ha ez nem volna elég, akkor lesz még kürtőskalács, házi sajtok, mézek, lekvárok, fűszerek, amiből haza is lehet majd vinni.

 

Országos Étteremhét

Október 9-15.

 

Most nyolcadjára tartják meg az Országos Étteremhetet, amin legutóbb 26 ezren vettek részt. Októberben több mint száz közép- és felsőkategóriás étteremben kóstolhatók a 3300 forinttól kezdődő háromfogásos menüsorok.

 

Tállya BBQ Verseny és Fesztivál

Október 13-15.

Magyarország első pénzdíjas barbecue versenyét tartják ezen a hétvégén a Tokaji borvidéken a Kansas City Barbeque Society védnöksége alatt. A 6400 euró összdíjazású versenyen közel 40 hazai és külföldi csapat mérkőzik meg egymással, miközben finoman izzanak a szenek, és lassan izzadnak a hatalmas húsok.

 

Kürtőskalács Fesztivál

Budapest, Október 13-15.

 

Az utóbbi időben több helyen megjelent a fagylalttal töltött kürtőskalács, de ez még mind semmi ahhoz képest, amilyen újdonságokkal majd az idei Kürtőskalács Fesztiválon találkozhatunk. Az édességek mellett lesz faszénen sült székely miccs, bárány nyárs, csevap és szarvas burger, és hozzá finom sörök és jó borok.