7 X-Men mutáns nagyon idióta képességekkel

  • PORT.hu / PORT.hu

Bár az X-Men- filmekben már rengeteg karakterrel találkozhattunk az évek során, csak töredéke az összes mutánsnak, akik a képregények oldalain felbukkantak. Íme a legfurábbak.

Slipstream

Slipstream

Slipstream képessége elsőre akár menőnek is tűnhet, hisz ő az a mutáns, aki portálokat tud nyitni a Föld különböző pontjain, és fénysebességgel tud elutazni pillanatok alatt bárhonnan bárhova. Sőt, másokat is képes átvinni ezeken a portálokon.

Viszont - és innentől lesz kissé béna - csak akkor képes erre, ha a szörfdeszkáján áll, illetve csak akkor tud bárki mást is utaztatni, ha a deszkáján áll, ami elég nagy hülyeség. Ráadásul a Marvel univerzuman van egy menőbb szörfös karakter, az Ezüst Utazó. 

Xorn

Xorn

Xornt bár később megpróbálták érdekessé tenni azzal, hogy kiderült, ő Magneto álruhában, de ezzel csak még idiótábbá tették, úgyhogy végül a készítők visszatáncoltak. Amúgy ő az a mutáns, akinek egy csillag az agya, és maszkot kell hordania, hogy megvédje a környezetét.

Pontosan azért, mert egy csillag az agya. Egy csillag. Az agya. Igen.

Ugly John

Ugly John (Earth-616)

Nem minden mutánsnak van ám szuperképessége, ott van rögtön Ugly John (vagyis Ronda János), aki igazából nem is John, hanem Steve, és három arca van a fején. Mármint egyszerre, egymás mellett. Szegény pára.

Beak

Beak

Nála talán csak Beak járt rosszabbul. Neki sincs semmilyen különleges képessége azon túl, hogy konkrétan egy madárfiú. Egy kissé humanoid madár, akinek van csőre, vannak tollai, a testtartása madárszerű, viszont nem igazán tud repülni, csak szökdelni, amolyan tyúk módjára. Különösen szerencsétlenül nézett ki az első képregényes megjelenései idején, amikor leginkább egy madárfejű, szakadt punknak ábrázolták.

Mammomax

Mammomax

De ott van még Mammomax is, aki egy óriási humanoid elefánt, aki olyan erős, mint egy elefánt, és ezzel ennyi. Ezt tudja. De legalább nagyon erős, szóval ez azért valamennyire tekinthető szuperképességnek végül is, így jobban járt, mint Beak vagy Ugly John.

Marrow

Marrow

Marrow is egy egészen fura karakter, akinek túl sok csontja nő a testében. Illetve nem csak sok, de túl hosszú is. Viszont ez már nevezhető szuperképességnek, ha úgy vesszük, mivel a képregényekben a túlnövő csontokat rendszerint letörte, hogy azokkal harcoljon, az éles végével pedig szúrni is tudott.

Ó, és két szíve is volt, de azokkal nem tudott embert ölni. Sajnos.

Dazzler

Dazzler (Alison Blaire)

És végezetül Dazzler, akiről pletykálták, hogy benne lesz az új filmben, és Taylor Swift fogja játszani, de végül hamisnak bizonyult ez a pletyka. Nem is feltétlenül kár érte, mivel egy elég hülye karakter. A képessége szerint a hangot képes fénnyé, legtöbbször fénycsóvává alakítani, amit arra használ, hogy király rock koncerteket adjon. Amolyan popsztár, aki koncertjein csillámokat szór.

Mikor lesznek legközelebb mutánsokt a tévében? Május 26. (Csütörtök), 2:45 HBO: X-Men - Az ellenállás vége