A 8 legpokolibb filmes szomszéd

Ma van a jó szomszédok napja, ennek örömére kiválogattuk a legrosszabb filmes szomszédokat.

Na nem azért, mert mindenáron a negatívumokat akarjuk kiemelni, egyszerűn szórakoztatóbbak az idegesítő, ijesztő, rosszarcú vagy csak túl kotnyeles szomszédok – mármint a filmekben. A valóságban nem szeretnénk egyikük mellé sem odaköltözni.

Rosemary gyermeke - Casteveték

Roman Polanski horrorklasszikusának főszereplői, Rosemary és Gus fiatal házasok, akik beköltöznek új New York-i otthonukba, egy kellemes, Central Park melletti társasházba. Szomszédaik – a középkorú Minnie és Roman Castevet – barátságosak, bár nagyon titokzatosak. A film végére kiderül, hogy a kedvesség álarca mögött gonosz szándékok rejtőznek, és hogy a munkanélküli Gus sem véletlen jár át hozzájuk egyre többet.

Toy Story - Sid Phillips

A Pixar első nagy sikerének fókuszában Woody, a beszélő seriff és az újonnan érkező Buzz Lightyear, a csillagközi lézerharcos konfliktusa áll, van azonban egy közös ellenségük is, Sid, a szadista szomszéd kisfiú, aki imádja kínozni a játékokat. Ő az a gyerek, akinek soha, semmilyen körülmények közt nem adnánk kölcsön a játékainkat.

Hátsó ablak – Lars Thorwald

Forrás: Tv2

Hitchcock kultfilmjében a Jimmy Stewart által alakított fényképész törött lába miatt ágyhoz van kötve. Egyetlen szórakozása a szomszédok életének megfigyelése, így jön rá, hogy Lars Thornwald házaló ügynök, aki munkája mellett beteg feleségét is ápolja, a felelős a nő eltűnéséért. Jefferies arra gyanakszik, hogy a férj gyilkolta meg az asszonyt. És ez még nem minden: Thorwald bántalmazza a Grace Kelly által alakított Lisát, és kitöri egy kutya nyakát.

Karácsonyi vakáció – A Griswold család

A Griswold család szerencsétlenkedései nagyon szórakoztatóak, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul. Ha a nézők ezt élvezik is, a szomszédaik aligha. Őket nem vigasztalja, hogy a listán szereplő többi rossz szomszéddal ellentétben a Griswoldék nem akarnak semmi rosszat, mert anélkül is képesek romba dönteni a karácsonyt.

Parajelenségek 4. - Katie és Robbie

A paráztató sikersorozat 4. részében a szomszéd kisfiúról, Robbie-ról kiderül, hogy nem egy képzeletbeli baráttal beszélget, mint egy átlagos gyerek, hanem ő tényleg képes kapcsolatba lépni egy Toby nevű démonnal, az anyját, Kate-et pedig már megszállták, és egy démonszekta tagja lett.

Rossz szomszédság – Az egyetemi diákszövetség

Mad (Seth Rogen) és Kelly (Rose Byrne) fiatal házasok, akik nyugodt életre vágynak, a szomszédukba azonban beköltözik egy komplett egyetemi diákszövetség. Eleinte megpróbálnak barátkozni velük, hogy a helyzetből kihozzák a maximumot, ám mikor az egyetemi bulik durván elharapóznak, kénytelenek mindent bevetni, hogy megvédjék a területüket.

Dennis, a komisz - Dennis

A Karácsonyi vakációhoz hasonlóan itt is a főhős a „gonosz”, egy ártatlannak tűnő, hatéves szőke kisfiú, aki mindig jót akar, különösen a szomszédban lakó Wilson bácsinak (Walter Matthau), de a legjobb szándék valahogy mindig visszafelé sül el.

Dennis először még mint képregénykarakter tűnt fel az 1950-es években, azóta fáradhatatlanul keseríti meg a szomszédai életét, mind a moziban, mind a tévés adaptációkban.

Mézga család – Mézgáék

A kultikus magyar sorozatban Márisnak hívják a hírhedt szomszédot, aki kiállhatatlanul zsémbes és goromba, de valójában nem ő a rossz szomszéd, hanem Mézgáék, akik egy perc nyugtot sem hagynak neki, állandóan őt zaklatják, ha szükségük van valamire, még tévézni is hozzá járnak át. Innen nézve Máris szomszéd egy igazi, birkatürelmű szent!

Via: Screenrant / Cinemablend